Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az A38 Hajón lépnek fel
A soproni formáció készül a tavaszi koncertekre: májusban is csatlakozik az Alvin és a Mókusok mini turnéjához.

Plasticocean: A világ nagy dolgairól szól a zenekar új dala

Az A38 Hajón lépnek fel

| Kóczán Bálint | Sztárok

Igazán elgondolkodtató dallal jelentkezett a Plasticocean. A soproni formáció XXII című felvétele a világ mostani nehézségeivel foglalkozik.

– A dal egy vallomás, egy felismerés és talán egy fohász is egyben, amelyben rá kell jönnünk, hogy az ember, bár nagyon szeret élni, nem tudja megbecsülni azt, amit kapott, és szinte egyáltalán nem törődünk azzal, hogy mit hagyunk hátra a következő nemzedékeknek – kezdtek bele a Plasticocean tagjai, amikor nemrég megjelent dalukról érdeklődtünk.

A soproni zenekar szerint, ha nem húzzuk be a féket, és nem változtatunk kapzsi életvitelünkön, szépen lassan mindent elpusztítunk magunk körül.

– A klipben egyértelmű utalásokat szerettünk volna párhuzamba állítani a szöveggel, ezért futnak különböző felvételek az emberiség bűneiről, amiket a jelen korban és az elmúlt pár évtizedben elkövettünk – folytatták a zenekar tagjai. – Hogy a megrázó, nyers valóságot könnyebben befogadhatóvá tegyük, a narancsos színvilágot használtuk a fényelésnél. Ez kettős szimbolikát képvisel, jelen van benne a sárga szín – optimizmus, fényesség, új élet kezdete –, de a vörös – erőszakosság, agresszió, veszély – üzenetét is magában hordozza. 2022-ben vagyunk, még alig tértünk magunkhoz a pandémia után, és mégis ugyanott folytatja az emberiség, ahol előtte jártunk. Úgy éreztük, itt az ideje, hogy mi is elmondjuk a véleményünket a világ dolgairól.


A csapat egy komoly bulira is készül, hiszen a kultikus A38 Hajón lép fel. – Gőzerővel próbálunk, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy az Alvin és a Mókusok előzenekaraként lépünk színpadra. Ezen a koncerten hallhatja a közönség először az Egyetlen és a XXII című új dalainkat, így már nagyon várjuk ezt az estét.

A fiúk az elmúlt két évben a nehézségek ellenére is igyekeztek minél több helyre eljutni, hogy szélesebb réteg találkozhasson a zenéjükkel. Elmondták, nagyon jó érzés, hogy egyre többször kapnak olyan üzeneteket, hogy mikor térnek vissza egy-egy állomásra, mikor jön új dal, mert várják és kíváncsiak rá. Sokat jelentenek számukra a támogató szavak.

A soproni formáció koncertnaptára szépen alakul erre az évre: májusban is csatlakozik az Alvin és a Mókusok mini turnéjához, és az ország több helyszínén is fellép a Plasticocean.

– Készülnek új dalok, klipek is, ősszel pedig turnéra indulunk, de annyira ne rohanjunk előre! Először a tavaszi és a nyári fellépéseinkre koncentrálunk – zárták a srácok. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...