Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aranylemezes a soproni Moby Dick
Mentes Norbert gitáros, Király Zoltán dobos, Schmiedl Tamás énekes, gitáros, Gőbl Gábor basszusgitáros – a Moby Dick Terápia című albuma aranylemez lett

Aranylemezes a soproni Moby Dick

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nagyszabású lemezbemutató koncerttel ünnepelte 50. születésnapját a Barba Negrában Gőbl Gábor, a Moby Dick meghatározó tagja. A soproni trash metál zenekar továbbra is a legnépszerűbb a műfajban, Terápia című lemeze pedig bearanyozódott. Ennek kapcsán is faggattuk a zenészeket.

– Mit jelent számotokra ez az aranylemez? 

Mentes Norbert: – Öröm nagyszerű társakkal egy nagyon jó lemezt készíteni. Köszönet a rajongóknak, hogy ezt támogatják azzal, hogy az eredeti hanghordozót megvásárolták.

– A Moby Dick az egyik legrégebbi metálbanda. Hogy tudjátok tartani ezt a lendületet?

Schmiedl Tamás: – Ha nem lennénk sikeresek, akkor is zenélnénk, mert a hangszerek és a zene szeretete belénk van kódolva. A sikerélmények és a közönség szeretete azonban megadja egy másik aspektusát is a miértnek. Erőt és lendületet ad, hogy sokaknak szüksége van ránk, értékelik a művészetünket. Szerencsére van mit mondanunk ennyi év után is, a mai napig örömet jelent színpadra állni és játszani a saját dalainkat.

– Mire emlékszel vissza a legszívesebben az eltelt évtizedekből?

Schmiedl Tamás: – Az első lemezünk, az „Ugass kutya” megjelenése és sikere 10 év kemény munkája után egy olyan elégtétel és önigazolás volt, amire mindannyian vágyunk. Ez volt a legnehezebb lépcsőfok a zenekar életében. A másik pedig az aranylemezesek klubjába való belépés. Hiába adtunk el mindig rengeteg albumot az elmúlt évtizedekben, a határértéket csak most, a Terápiával sikerült átlépnünk. A sok felejthetetlen hangulatú koncert is örökre nyomott hagyott bennem: szívesen gondolok vissza a telt házas PeCsa koncertekre, a Körcsarnokra, ahol dupla koncertlemezt is rögzítettünk és az erdélyi turnékra. A közönség szeretete bearanyozta az életünket.

– Isten éltessen sokáig, Gábor! Mik a további tervek?

Gőbl Gábor: – Csak az elmúlt két évben 70 fellépésen vagyunk túl szerte a Kárpát-medencében. Ahogy a közönségünk, úgy mi is örvendenénk, ha ez az aktivitás tovább folytatódna. Közeledünk fennállásunk 40. jubileumi évéhez. Jó lenne ezt egészségben, erőnk teljében megélni. Lesz még idén egy nagy soproni rock–metál ünnep a GYIK Rendezvényházban, ahol november 23-án lépünk fel az Ossian lemezbemutató koncertjén. Ők a Reményhozó platinalemezüket, mi pedig az aranyalbummá nemesedett Terápia albumunkat mutatjuk be. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...