Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Anyaként is csúcsformában

| Madarász Réka | Sztárok

Nőnek lenni nem egyszerű. A számtalan elvárásnak megfelelni néha valóságos művészet. Ez a kérdés az anyák napja közeledtével különösen aktuális.

Attól, hogy valaki anya, még adhat a külső megjelenésére. Tóth Bernadett korábban arról mesélt, hogy a gyermeke születésétől kezdve megszűnt nő és feleség lenni. Annyira a kislányára és a családjára irányult minden figyelme, hogy se a külsejével, se a lelkével nem foglalkozott. Sok idő, rengeteg spirituális gyakorlat és tudatosság kellett ahhoz, hogy észrevegye, mit csinál. Ma már – 15 évvel később – odafigyel arra, hogy kívül és belül is szép legyen, törekszik a harmóniára. Úgy gondolja, ha felhívnák a nők figyelmét arra, hogy anyaként is vonzónak és kívánatosnak kell maradniuk többek között a férjünk számára, akkor talán nem menne annyi házasság tönkre.  

Virágh Anna jó példa arra, hogy sokgyermekes anyaként, sőt már nagymamaként és elfoglalt nőként is figyelhet valaki a külsejére. Anna gyerekkorától vágyott az anyaságra és arra, hogy minél előbb megtapasztalhassa. Öt fiút és egy lányt hozott a világra, jelenleg pedig logopédusként és coachként több helyen is dolgozik.

– Lassan tanulgatom, hogyan alakítsam ki a finom egyensúlyt a munka és az anyaság, a másokra és a magamra figyelés között – mesélte Anna. – Amikor a gyerekeim itthon vannak, és igénylik, akkor ők az elsők: beszélgetünk, nagyokat főzünk, együtt vagyunk.

A hétköznapok Annának a munkáról szólnak, de esténként és hétvégén főként a családdal foglalkozik. A harmónia megkívánja, hogy mértéktartó legyen a megbízások vállalásában, illetve, hogy hagyjon időt, energiát magára és a sportra.

– Mindig fontosnak tartottam, hogy nőként se hanyagoljam el magam az anyaság és a sok tennivaló mögé bújva – fejezte be Anna. – Nagy örömmel vagyok anya, de – értük és magamért – törekszem arra, hogy minél jobb formában maradjak.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...