Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Albumkészítő terápia
A Blahalouisiana tagjai szívesen koncerteznek Sopronban, a Búgócsigában mindig jó hangulat fogadja őket.

Új lemezét hozza a soproni koncertre a Blahalouisiana

Albumkészítő terápia

| Kóczán Bálint | Sztárok

Lassan hazajár Sopronba a Blahalouisiana. Barbiék játszottak már a VOLT-on, nagyszabású városi rendezvényen, most pedig legújabb albumukat hozzák el a Búgócsigába.

– Szeretünk Sopronba járni! A Búgócsigában mindig jó hangulat vár minket, és a VOLT Fesztivált is imádjuk. Amúgy pedig egy gyönyörű város Sopron – mesélte lelkesen Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője. – Az új lemezzel készülünk, de a soproni kedvenceket is el fogjuk játszani április 2-án. Nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk a rajongókkal.

Az egyre népszerűbb formáció Hozzánk idomult éjjel az ég című lemezét a toplistás Nem ereszt, az Ott van a nap és a Szívemet kitéped című slágerek és klipek vezették fel, amelyeken kívül még kilenc dal kapott helyett a kiadványon.

Az eddigi albumokkal ellentétben ennek zenei anyagát nem egy „hagyományos” zenei stúdióban, hanem a MANK Alkotóházban, Galyatetőn rögzítették a zenészek.


– Szinte az egész lemezt fent írtuk a hegyen. Ez volt a menedékünk a pandémia okozta nyomás alól. Nagyon ki voltunk éhezve a zenélésre, amely abszolút hallható a dinamikus dalokon. Az alkotóház azért is volt kiváló környezet, mert nem kellett feltétlenül előre egyeztetett stúdióidőkhöz alkalmazkodnunk, és volt időnk elmélyedni magunkban – mesélte Barbi, aki szerint ezeknek eredménye hallható a lassabb, érzelemdúsabb vagy elgondolkodtatóbb felvételeken. Az énekesnő úgy gondolja, ez az eddigi legizgalmasabb lemezük.

– Az album nekem terápia volt: „ha nem idomul hozzánk az éjjel”, talán bele is őrülök az elmúlt másfél évbe – tette hozzá Jancsó Gábor dalszerző–basszusgitáros. – Komoly traumákkal tarkított időszak volt ez számomra, de megtaláltam a zenében a kapaszkodót, a zenekarban a társat és a galyatetői fenyők között a fényt. Nekem mindig ez jut majd eszembe a Blahalouisiana negyedik lemezéről.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...