Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aktív a Lopott Idő
A rohanó élet és a mulandóság kérdéseit boncolgatja a soproni Lopott Idő első saját szerzeménye

Zuhanás: itt az első klip a soproni zenekartól

Aktív a Lopott Idő

| Kóczán Bálint | Sztárok

Már látható a Lopott Idő új klipje, amely a soproni zenekar első saját szerzeményéhez készült – nem is akármilyen körülmények között és helyszínen. A dal a mulandóság kérdéskörét feszegeti.

– Nagyon vártuk, hogy megjelenjen a klip Zuhanás című dalunkhoz, amely tulajdonképpen az első igazán komoly projektje volt a zenekarnak – mesélték a Lopott Idő formáció tagjai.

A soproni csapat több helyszínen több napig forgatta a látványos klipjét az egyik Sopronhoz közeli repülőtéren. – A kisfilm felvétele teljesen kötetlen hangulatban zajlott, mint akármelyik próbánk. Természetesen a repülőn forgatni sem hétköznapi, de a kezdeti izgalmat jókedv váltotta fel. Ki kell emelni Mészáros Márk operatőr hozzáállását, aki nagyon profin megoldotta a feladatot, szerintünk ez a végeredményen is látszik.

A Zuhanás című dal a Lopott Idő első igazi saját szerzeménye, amire büszkék a zenészek.

– Loptunk egy kis időt a sűrű hétköznapokból, hogy nekünk tetsző dalokat szerezzünk. Egy gitártémaötletből építettük fel a dalt. Próbán összejátszottuk, és a harmadik alkalomra már kilencven százalékosan kialakult a szerkezete és szövege, amelyen a későbbiekben már csak finomítottunk. A dal üzenete a rohanó élet, a mulandóság és a nagy kérdés, hogy mindent helyesen csináltál-e, és hagysz-e magad után nyomot a világban.

A soproni zenészek kétségtelenül azt várják az új nótától, hogy többen megismerjék őket. Az első benyomások jók az elkészült kisfilmről, remélik, a közönségnek is tetszik a végeredmény.

Ahogy arról a Soproni Téma korábban beszámolt, a Lopott Idő a pandémia alatt sem tétlenkedett: a karantént új dalok gyártására fordította, amivel nem állt le azóta sem.

– Folyamatosan íródnak az új ötletek és dalok. Terveink között szerepel még egy felvétel bemutatása a közeljövőben, valamint szeretnénk befejezni az első komplett hangzóanyagunkat is. Bízunk benne, hogy jövőre majd a közönséggel is többször találkozhatunk – zárták a zenészek.

Kétéves a zenekar

A Lopott Időt 2018 év végén alapították a tagok: Tujmer Gábor (dob), Fördős István (basszusgitár), Szokodi Zoltán (ének), Egyházi Krisztián (gitár). A zenekar első anyagán 2019 óta dolgozik. Stílusuk egyértelműen nem bekategorizálható: sajátos elegye a rock/ hardrock és blues irányzatoknak.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...