Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ákos hazatalál

Ákos hazatalál

| Munkatársunktól | Sztárok

Magyarország top előadója, Ákos vadonatúj EP-vel jelentkezett.

A Kossuth-díjas zenész friss megjelenése négy új dalt tartalmaz, amely a következő, 2019-ben napvilágot látó nagylemez hangzásvilágába enged betekintést. A limitált kiadvány gyöngyszeme a címadó Hazatalál, ami az utóbbi évek egyik legdallamosabb Ákos felvétele lett.

A slágergyanús számokat a művész saját stúdiójában rögzítette nyári rockturnéjának előadásai között, a 100 százalékos Ákos élmény érdekében pedig sokrétű keverési és mastering-munkával alakították igazán különlegessé a dalokat. Az akusztikus dobokkal, hagyományos módon rögzített gitárokkal megspékelt felvételek az előadó eddigi legkomplexebb alkotásai, amelyekből természetesen nem hiányoznak a rafinált, ’80-as éveket idéző szintetizátorok sem.

Ákos zenei útja nem mindennapi módon kezdődött. Amikor gyermekként hegedülni kezdett, első zenetanára egy rosszul sikerült fellépés után azt mondta neki, hogy „Ákos, a zene és te két külön világ vagytok”. Ennek ellenére folytatta a tanulást, mert úgy érezte, valami tűz ég benne, amit meg kell osztania másokkal. Azóta jó pár évtized eltelt, és Ákos a lírikus popzene koronázatlan királyává nőtte ki magát. A rajongók pedig teljesen új szemszögből is megismerhetik a négygyermekes apukát, ugyanis idén jelent meg „Visszaszámlálás” című könyve, amit Kolozsváron mutatott be a művész.

Ákos december közepén egy duplakoncertre is készül az Arénában. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...