Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Akciók minden mennyiségben
A tavaszi–nyári kollekciónak kell a hely, így a megmaradt téli darabokhoz is rendkívül kedvezményesen juthatunk most hozzá. Fotóillusztráció: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Akciók minden mennyiségben

| Madarász Réka | Sztárok

Ahogy azt már megszokhattuk, vásárolni karácsony előtt muszáj, viszont az ünnepek után érdemes: ilyenkor vannak ugyanis olyan leárazások, amelyeknek az ember sokszor nem tud ellenállni.

Ha körülnézünk a belvárosban vagy a nagyobb bevásárlóközpontokban, majdnem minden üzlet bejáratánál óriási „akció” és „kiárusítás” feliratok csábítanak vásárlásra. Az előrelátóbbak már most beszerezhetik a jövő évi karácsonyi dekorációt, amelyet szinte bárhol fillérekért megkaphatunk. Bár az időjárás még elég zord, szép lassan közeledik a tavasz, így a lengébb ruhák is hamarosan kikerülnek a polcokra. Ilyenkor már nem szívesen veszünk téli holmikat, hiszen sokáig nem viselhetjük azokat. A tavaszi–nyári kollekciónak kell a hely, így a megmaradt téli darabokhoz is rendkívül kedvezményesen – többnyire 20–50 százalékkal olcsóbban – juthatunk hozzá. A használtruha-üzletekben régebben nem volt szokás a leárazás, ám idén több olyan helyre is bukkanhatunk, ahol fél áron adják a kincsvadászok kedvenceit.

– Rendkívül árérzékeny vagyok – beszélt a vásárlási szokásairól Németh Norbert. – Keresem az akciós újságokat, tanulmányozom azokat, majd összehasonlítom az áraikat, és ott veszem meg azt, amire szükségem van, ahol a legolcsóbb. Korábban úgy vásároltam, hogy megkérdeztem a családot, mit szeretne enni, és beszereztem a hozzávalókat. Ám amióta az egekbe szöktek az árak, először azt nézem meg, hogy mi akciós, és ennek megfelelően állítom össze a menüt. Ahogy a férfiak általában, ruhára ritkán költök, felesleges dolgokra nem adok ki pénzt. Mindig megvizsgálom az ár–érték arányt. Fontos számomra a minőség, de nem mindig a drágább a jobb. Nem költök tízezreket azért egy ruhadarabra, mert azon valamilyen menő márkajelzés díszeleg.

A nők többsége – Norbival ellentétben – szereti, ha van miből válogatnia, amikor belenéz a ruhásszekrénybe. Ezért sokszor olyat is megveszünk, amire tulajdonképpen nincs is szükségünk. A legtöbben valószínűleg ismerik azt az érzést, amikor egy szürke hétköznapot egy új ruci aranyoz be.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...