Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Adj levegőt: dal a vírusról
A Plasticocean tagjai bíznak abban, hogy minél hamarabb találkozhatnak a rajongóikkal.

A soproni formáció az egészségügyi dolgozók előtt is tiszteleg

Adj levegőt: dal a vírusról

| Kóczán Bálint | Sztárok

Adj levegőt címmel új dallal és videoklippel jelentkezett a Plasticocean. A soproni formáció tagjai a felvétellel tiszteletüket fejezik ki az egészségügyi dolgozóknak, de egy barátjuknak is szól, aki több mint 100 nap mélyaltatás után győzte le a koronavírust.

– Mindenki számára eszméletlen nehéz volt az elmúlt több mint egy év. A fizikai megterhelésnél a lelki nehézségek talán még nagyobb nyomot hagynak az emberekben. Mindenképp szerettük volna feldolgozni a témát, viszont azt sosem gondoltuk volna, hogy ilyen közelről is érinteni fog minket – kezdtek bele a Plasticocean tagjai, amikor új daluk, az Adj levegőt kapcsán érdeklődtünk.

A srácok elárultak, hogy egy közeli, kedves jó barátjuk is megfertőződött a vírussal, és intenzív osztályra került, ahol különböző gépek és az egészségügyi személyzet küzdött napról napra az életéért. Geo, az énekes emiatt döntött úgy, hogy megpróbálja szavakba önteni a leírhatatlant és dalba az érzéseit. A szám elmeséli a barátjuk küzdelmét az életben maradásért, és tükre annak, hogy min megy keresztül a világ jelenleg.

– Szerencsére barátunk több mint 100 mélyaltatásban töltött és gépekre kötött nap után legyőzte a vírust, és jelenleg a felépülés útján halad – folytatták a fiúk. – Hihetetlen dolog – bár mi mindvégig hittünk és bíztunk benne –, ugyanakkor új reményt adhat mindenkinek, hogy bármilyen mélyen vagyunk is, akár a halál torkában, soha nem szabad feladni. Az élni akarás minden nehézséget legyőzhet.

A dalhoz egy különleges videoklip is készült, amelyben Horváth Renáta táncos–koreográfus szerepel. Érdekesség, hogy a premier az egészség világnapjára esett, ami természetesen nem véletlen: – Úgy gondoltuk, hogy a dal témájához és a jelenlegi helyzethez ilyen szorosan kapcsolódó jeles dátumot keresve sem találhattunk volna. Ezzel a választással szeretnénk tisztelegni az egészségügyi szakemberek áldozatos és heroikus munkája előtt, amit napról napra erőn felül végeznek – vallották be a srácok. Az együttes tagjai hozzátették: a szám szól még az alkotók bezártságáról és azok lelki „űrjéről” is, akiknek az alkotás, a szórakoztatás és a művészet életükké vált, de a vírushelyzet mindent megváltoztatott.

A soproni formáció újdonsága a videomegosztó portálon is szépen nyitott: a megjelenés óta már több ezren klikkeltek a videóra. A Plasticocean tagjai bíznak abban, hogy minél hamarabb találkozhatnak élő koncerten is a rajongóikkal.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...