Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A teltkarcsúság bája
Hétköznapi, irodai és alkalmi ruhákat is tervez molett hölgyeknek Gombos Zoltán. Fotók: Laszlo Wolf

Női sarok – stílus, divat, praktikák

A teltkarcsúság bája

| Madarász Réka | Sztárok

Legújabb, teltkarcsú hölgyek számára összeállított kollekciójával Gombos Zoltán szombaton Sopronban is bemutatkozik. A ruhatervező alkotásai láttán nem kérdés, hogy nem csak a vékony hölgyek lehetnek elbűvölőek és szexisek.

Gombos Zoltán már 10 évesen elkészítette az első ruhaterveit, és egészen 21 éves koráig megőrizte azokat, így szépen nyomon követhető az a fejlődési ív, amit bejárt.

– A képzőművészeti szakközépiskolában festő szakon végeztem, aminek az az előnye, hogy a ruhákat más szakterület irányából közelítem meg – mesélte. – Bár úgy gondolom, hogy a ruhatervezéshez nem feltétlenül szükséges diploma, nekem mégis fontos volt, hogy végigjárjam a szamárlétrát, így a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ruhatervező szakán diplomáztam.

Az eltökélt fiatalember ezután saját műhelyt és márkát hozott létre négy évfolyamtársnőjével, majd alkalmazottként nyert bepillantást a hazai divatcégek működésébe, mielőtt másfél évvel ezelőtt a saját márkáját megalapította volna.

– Az utolsó két munkahelyemen tanultam bele a molettruházat tervezésébe – tette hozzá. – Nem egyszerű feladat praktikus, hordható és kényelmes darabokat tervezni úgy, hogy nyújtsanak és slankítsanak is, ráadásul dizájnosak is legyenek, természetesen hozzám igazítva.

Hogy nem lehetetlen, azt a Frappafashion bizonyítja. Zoli a pandémia kellős közepén indította el a márkát, a webshopon kívül a kiskereskedőkkel való kapcsolat is lényeges számára. Szombaton a soproni hölgyek is megnézhetik, sőt fel is próbálhatják a mintadarabokat 15 fazonban, XL-től XXXL méretig.

– Szeretem visszafogottan színezni a ruháimat, hiszen a teltkarcsú hölgyek számára a legelőnyösebbek az alap geometrikus minták klasszikus színpárosításokban – folytatta a ruhatervező. – Ugyanakkor a rájuk jellemző életigenlés is megjelenik a palettámon. Lesznek a hétköznapi, irodai viseletbe beilleszthető felsők, tunikák, nadrágok, de a home office miatt gondolkodom smart casualben is. A tavaszi kollekció sok újdonsággal szolgál Frappa-stílusban, és remélem, bizonyítja, hogy egy molett nő lehet ugyanolyan tündöklő, mint a karcsú társai.

Az érdeklődőket Gombos Zoltán és Sütő Krisztina március 12-én, szombaton 14 és 20 óra között várja az OMG Designer Store-ban (Várkerület 85.). A résztvevők között egy szín- és stílustanácsadást sorsolnak ki.

Fotók: Laszlo Wolf

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...