Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A tavaszi szezon „legütősebb” körmei
– Az idei szezonban újra előtérbe kerülnek a friss, üde ­színek – tudtuk meg Toma Tünde műkörömépítőtől.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

A tavaszi szezon „legütősebb” körmei

| Madarász Réka | Sztárok

Végre beköszöntött a tavasz: nemcsak a lelkünk, a testünk is megújulásra vágyik. Bátrabban használjuk a szivárvány ezernyi árnyalatát: ahogy az öltözködésben, úgy a műkörmösnél is.

Míg évekkel ezelőtt a tartós manikűr ritkaságszámba ment, ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy minden második hölgy szépségápolási rutinjának elengedhetetlen része, hogy legalább havonta egyszer felkeresi a „körmösét”.

– Az idei szezonban újra előtérbe kerülnek a friss, üde, krémes színek – tudtuk meg Toma Tünde műkörömépítőtől. – A visszafogottabb hölgyek a halványabb, pasztellárnyalatokat részesítik előnyben, a bevállalósabbak viszont gyakran döntenek a vagányabb, élénk színek mellett.

Találkozhatunk egy újdonsággal is a körömdivatban: idén nagy teret kap a very peri (kékeslila) minden árnyalata. A gazdagon díszített, többféle színből összeállított körmök helyét jó néhány éve átvette az egyszínű lakkozás.


– Ma már teljesen természetes az árnyalatok keverése, akár minden körmünkre kerülhet más-más szín – folytatta Tündi. – Az is népszerű, amikor két–két körmünket (általában a gyűrűs- és a mutatóujjunkét) festetjük a többitől eltérő árnyalatúra, ami lehet csillogós is.

A kisebb minták, a vékony vonalak, a virágok ugyan nem tűnnek el teljesen, de minimálisan élnek a szakemberek ezekkel a díszítőelemekkel. Egy-egy strassz, gyöngy elég ahhoz, hogy elegáns, trendi körmünk legyen.


– A nyár közeledtével természetesen a neonszínek is megjelennek – különféle technikákkal készített, gazdagabb díszítéssel. A körmünk lehet természetesebb rövid, de remekül mutat a hosszabb mandula- vagy akár balerina formájú is – folytatta a műkörömépítő. – A kezünk és a lábunk napi ápolásáról a tél elmúltával sem szabad megfeledkeznünk: a zsírosabb ápolókat vizesebb hidratálóra cserélhetjük, de semmiképp sem hagyhatjuk el őket.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...