Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A szving nagykövetei
A soproni Local Vintage Company

A szving nagykövetei

| Kóczán Bálint | Sztárok

A színházi sikerek után nemrég Sopron egyik testvérvárosában lépett fel a Local Vintage Company. Vida-Veres Imolával beszélgettünk.

– Óriási siker volt A szving meg a tangó nektek is köszönhetően. Hogy emlékeztek vissza rá? 

– Hatalmas élmény volt a Soproni Petőfi Színház színpadán is megmutatni magunkat, ahol nem csupán zenekarként, hanem kvázi szereplőként jelen lehettünk. Egyben kihívás volt, hogy nemcsak a hozzánk közel álló szving, hanem a tangó sajátosságait is magunkévá tegyük. Ennek köszönhetően ki is kellett alkalmilag bővíteni a csapatot.

– Mennyire voltak megerőltetőek a sűrű előadások?

– Inkább izgalmasnak mondanám. Volt olyan napunk, hogy egymás után kétszer volt előadás, sőt akadt hét, amikor sorozatban dupla szerepléseink voltak, és emellett a zenekar tagjai „civil” munkájukat is elvégezték. A fizikai és a mentális állapotunkra is nagyon kellett vigyáznunk, hogy mindegyik előadás ugyanúgy sikerüljön.

– Hogyan folytatódik tovább az év?

– Nincs megállás, a színházi időszak befejeztével egy újabb nagy kihívás elé néz a zenekar: április végén Sopron egyik testvérvárosában léptünk fel, a 35. kempteni dzsesszfesztiválon. A nyári fesztiválidőszakban Hegykőn, Mosonmagyaróváron és Nagyarban is megfordulunk majd egy-egy koncert erejéig, a soproni közönség pedig a bor­ünnep alkalmával hallhat minket legközelebb.

– Hogyan tudjátok megszervezni a próbákat?

– Nem könnyű olyan időpontot találni, ami minden tagunknak megfelel. Tizenegy állandó zenész és egy hangmérnök alkotja a csapatot, plusz az alkalmi vendégszereplők. De szerencsére a kezdettől megvannak azok a napok és idősávok, amelyet mindenki szabadon hagy a próbák számára.

– Hova juthat el a Local Vintage Company?

– Szándékunk szerint az országban – lehetőleg minél szélesebb körben – és Ausztriában is szívesen megmutatnánk, megszerettetnénk a szving zenei stílust. A sztenderdek és átiratok mellett hamarosan magyar slágerek feldolgozásaival és első saját dalunkkal is előrukkolunk. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...