Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A soproni Lensky Mob

A soproni Lensky Mob

| Munkatársunktól | Sztárok

A Lensky Mob egy körülbelül egy éve alakult banda, amelynek énekes–gitáros frontembere az Eleven Hold egykori oszlopos tagja, Török-Zselenszky Tamás.

A zenész akkoriban Sopronban élt, így találkozott a helyi zenei élet jól ismert figuráival. Tominak szerteágazó és igencsak terjedelmes írói, dalszerzői és költői életműve alakult ki az elmúlt években, ennek meghatározó részét képezik azok a dalok, amelyekkel ő úgymond „egy szál gitáros” előadóként a mai napig járja az ország klubjait. Paduts László „Pacska” gitáros, Szabó Zoli basszusgitáros és Zistler Roland dobos csatlakozásával pedig létrehozták a Lensky Mobot.

A zenekarban Tamás jellegzetes és kivételes énekhangja, valamint mélyenszántó szövegei találkoznak a többi zenész által képviselt lendületes és ro­­ckos, grunge-os hangzásvilággal – ez a Lensky Mob!

És hogy honnan a név? – A Zse­­lenszky rövidítése plusz a Mob, amely angolul csoportosulást, tö­­meget jelent. Négyünket ugyan még határeset tömegnek nevezni, de a színpadi megszólalásunk igencsak fajsúlyos – mesélték nevetve a banda tagjai.

A srácok elárulták, hogy a dallamos rock-grunge vonal mellett nem idegen tőlük a reggae, az alternatív műfaj, a drum & bass, de akár a punk sem. – Fontos szempont az előadói őszinteség. Ahhoz már túlságosan sok éve vagyunk mindannyian színpadon, hogy felesleges kompromisszumokat kössünk a rövid távú sikerek érdekében. Szerencsére a visszajelzések alapján úgy látjuk, hogy erre nincs is szükség, a rajongótáborunk szépen gyarapszik – vallották be a Lensky Mob muzsikusai, akik egyébként nemrég stúdióban jártak.

– Valóban elkészült az első, profi körülmények között felvett kislemezünk. Az „Ember a Na­­pon” című friss anyag Face­­book-oldalunkon meghallgat­­ható. A felvétel Sopronban ké­­szült, Schmiedl Tamás „Smici” stúdiójában. Jelenleg javában zajlik az első videoklip forgatása az anyaghoz – mesélték.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...