Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legvarázslatosabb panoráma
A Károly-kilátó környéke népszerű kirándulóhely – sokan sétálnak erre kisgyerekkel is. Fotóillusztráció: Filep István

Sopron, természetesen – Kiránduljunk együtt!

A legvarázslatosabb panoráma

| Forrai Eszter | Sztárok

Barangoljuk be a legkisebbekkel a soproni parkokat, erdőket, ösvényeket – egyre többen vágynak erre. Új rovatunkban egy kisgyermekes anyuka konkrét tapasztalatai segítségével indulunk útnak. Kiránduljunk együtt!

Ha a Soproni Parkerdőbe tervezünk kirándulást kisbabával, mindenképpen érdemes több időt szánni a túrára. Egy napsütéses májusi délután tökéletes alkalom lehet, hogy az egész család meghódítsa a magaslatot. A Lövér körútról lekanyarodva egészen a Trianoni emlékparkig fel tudunk hajtani autóval, ahonnan utunkat akadálymentesen folytathatjuk babakocsival. Innen a Boszorkány meseösvény mentén haladva a Károly-kilátóig egy kellemes, 900 méter hosszú séta vár ránk, ami egy könnyed testmozgásnak is ideális. Ugyanis ha kellő lendülettel toljuk azt a babakocsit, akár egy zsemle kalóriatartalmát is elégethetjük, mire visszaérünk a parkolóba.


A meseösvény állomásait együtt fedezhetjük fel totyogós gyermekünkkel, ha pedig még túl kicsi a feladatokhoz, akkor mi magunk is ugrálhatunk farönkökön vagy kereshetünk varázspálcát. Különösen vállalkozó kedvű apukák számára lehet ez mókás elfoglaltság.

A séta vége felé, mielőtt nyakunkba vennénk a kilátót, elidőzhetünk az erdei büfében vagy a szemközti játszótéren. Nagyobb gyerekeknek a Kőhalmy Vadászati Múzeum tartogat rengeteg élményt. A Károly-kilátó megmászásához végül csatoljuk magunkra babánkat, és jól rögzítsük fejére a sapkát, nehogy a magasban a soproni szél szárnyán útra kéljen a fák közé, miközben mi a Schnee­berg vonulatait kémleljük a távolban...

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...