Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A legszebb ajándék
Király Linda

Király Linda: A karácsony a kedvenc ünnepem

A legszebb ajándék

| Kóczán Bálint | Sztárok

Minden idők egyik legtehetségesebb magyar énekesnője, Király Linda tavaly egy csodálatos karácsonyi dallal jelentkezett. A sláger az adventi várakozásban ismét aktuális.

 A legszebb ajándék című szerzemény Király Linda eddigi talán legexkluzívabb zenéje. A dalt maga az énekesnő írta, és nagyon kedves számára.

– Az elmúlt években sokat ingáztam az Egyesült Államok és Budapest között, de az ünnepekre mindig hazahúz a szívem, mivel itt élnek a szeretteim, és Magyarország a hazám. Egyértelmű volt, hogy emiatt az elszakíthatatlan kötelék miatt ezúttal – 2003 óta először – magyarul szeretnék énekelni – mesélte a felvételről az előadó.

A dalt Budapesten rögzítették, és a számban az igazi, elégedett szeretetről énekel Linda. – A karácsony a kedvenc ünnepem. Ilyenkor hálát adok mindenért és mindenkiért, amim és akim van. A dalszövegben is ezt akartuk átadni, hogy ha olyanok vesznek körül, akiket szeretünk, akkor nem kell semmi más, mert már mindenünk megvan.

Király Linda hangja már gyerekként lenyűgözte a közönséget, tanulmányait is zenei iskolában folytatta. 2003-ban felkérték az Andrew Lloyd Webber által írt „Az operaház fantomja” című musical főszerepére. Linda két és fél éven át alakította a zenés darab Chris­tine-jét. Tehetségére külföldön is felfigyeltek, olyan neves producerekkel dolgozott együtt, mint Mousse T, Rodney Jerkins, Diane Warren, Denzel Foster vagy Presser Gábor, akivel első magyar felvételét, a „Szerelem utolsó vérig” című slágert készítette. Nemcsak énekesként, de dalszerzőként is hatalmas sikereket könyvelhetett el, a Bob Sinclarnek írt Groupie című száma heteken át vezette a hazai és nemzetközi slágerlistákat.

Kapcsolódó cikkek

Sopronban a Quimby!

Sopronban a Quimby!

2019. 12. 04. | Munkatársunktól

Az Ékszerelmére lemez 20 éves, jubileumi turnéjával tér vissza Sopronba a Quimby. A népszerű formáció december 14-én a GYIK Rendezvényházban lép fel. A koncert kapcsán Balanyi Szilárd billentyűssel beszélgettünk.

A művészet gyógyító ereje

2019. 12. 04. | Madarász Réka

Pintér Zsuzsa textilművész évekig tartó önismereti munkája során találkozott a művészetterápiával. Antalfai Márta módszere annyira magával ragadta, hogy úgy döntött, nyugdíjas éveiben a művészetek gyógyító erejét mások megsegítésére használja.