Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A formás idomokért

| Madarász Réka | Sztárok

Ha valaki úgy dönt, már most elkezd készülni a bikiniszezonra, remek választás a Fit Jumps, ami nem egyszerűen sport, hanem egy életérzés. A vállalkozó szellemet fokozhatja, hogy miközben az embert magával ragadja a lendület, jó pár kilótól és a stressztől is megszabadulhat.

A Fit Jumps egy speciális, ugrásra kifejlesztett rugós cipőben végzett, aerobik­alapú csoportos fitneszprogram. A lábbeli láttán rögtön felmerülhet bennünk a kérdés, hogyan lehet sérülés nélkül túlélni egy ilyen órát? Nem kell aggódni, mert a cipőben könnyebb ugrálni, mint megállni. Sőt, végre úgy ugrálhatunk, hogy még az ízületeinket is kíméljük.  

– Még egyetemista koromban szerettem bele a kangoo-ba, majd később annak újragondolt, forradalmasított válfajába, a Fit Jumpsba. Pár év múlva el is kezdtem oktatni: kezdetben középiskolásoknak, aztán felnőtteknek tartottam edzéseket – mesélte Kővágó-Lóth Hajnalka Hopp’n’Tone tréner és Hopp’n’Dance tréner. – A pörgős, vidám mozgásforma hatását először saját magamon tapasztaltam meg: miközben életmódot is váltottam, a megfelelő helyekről leadtam a súlyfelesleget, izmaim is feszesebbek lettek, és egyfajta boldogságérzést tapasztaltam meg ugrálás közben, valahogy úgy, mint a gyerekek. A Fit Jumps abban különbözik a kangoo-tól, hogy több benne a táncos elem, más a cipő, és pulzusszám-csökkentő elemekkel tarkítanak egy-egy órát, vagyis a kevésbé edzettek is könnyebben végig tudják csinálni.

– A cipőt az ellipszis rugói és feszítő szalagjai révén eredetileg rehabilitációs célokra fejlesztették ki – fejezte be Hajni. – A rugók „lengéscsillapítókként” működve leveszik a terhelés mintegy nyolcvan százalékát, kímélve a boka, a térd, a csípő és a gerinc ízületeit. Az intenzív, dinamikus mozgásforma élvezetes, biztonságos és könnyen megtanulható. Növeli az állóképességet és a tüdőkapacitást, javítja az izomtónust és formálja a testet, közben pedig körülbelül huszonöt százalékkal több kalóriát égetünk el, mintha hagyományos cipőben aerobikoznánk.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...