Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fényvédelem fiatalít
A bőrünk nap elleni védelméről nemcsak a meleg hónapokban, hanem az év 365 napján gondoskodnunk kell.

A fényvédelem fiatalít

| Madarász Réka | Sztárok

A nap elleni védelem a nyári hónapokban különösen fontos, de ha az év többi részében sem feledkezünk meg róla, akkor a finom ráncok kialakulását is megelőzhetjük.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bőrünk nap elleni védelméről nemcsak a meleg hónapokban, hanem az év 365 napján gondoskodnunk kell. A fehér és pigmentációra hajlamos bőrűeknek különösen lényeges, hogy ez a szempont mindig a szemük előtt lebegjen.

– Ha valaki egész évben szép barna bőrt szeretne, annak előbb-utóbb meglesz az ára – tudtuk meg Mester­házy Márta kozmetikusmestertől. – A bőrünk emlékezik a nap elleni ártalmakra, melyek az évek során összeadódnak. Éppen ezért érdemes az arcunkra télen–nyáron 50 faktoros fényvédőt használnunk. Ha sminkelünk, akkor is figyeljünk oda arra, hogy 8–10 percet hagyjunk a krém felszívódására, majd utána lehetőleg ecsettel vagy kis szivaccsal alapozzunk, kerüljük a dörzsölést és a lentről felfelé való mozdulatokat!

A pattanásaink, mitesszereink nyomkodása szintén pigmentfoltok kialakulásához vezethet. Gyantázás után lehetőleg két napig kerüljük a strandolást!

A nyári szezon nem kedvez semmilyen hámlasztó kezelésnek. A mikrodermabrázió, a tűs mezoterápia, a savas eljárások ideje nem most van.

– Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a fényvédők faktorszáma nem arra utal, hogy milyen erősen védenek a káros UV-B-sugárzás ellen, hanem arra, hogy meddig – folytatta a kozmetikus. – Ha valaki irodában dolgozik, ahol az ablakon keresztül közvetlenül éri a nap, akkor mindenképp szükséges védenie magát. Lehetőleg a reggeli elindulás és a hazatérés előtt is kenje be az arcát fényvédővel!

Akinek sok az anyajegye, figyelje, és keressen fel szakembert, ha a méretében vagy színében változást tapasztal!

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...