Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A dzsessz bűvöletében
Kónyai Tibor boldog, hogy Váczi Eszterrel újra együtt dolgozik.

Nagy dobásra készül Kónyai Tibor és Váczi Eszter

A dzsessz bűvöletében

| Kóczán Bálint | Sztárok

Váczi Eszterrel készül nagyszabású kurzusra Kónyai Tibor februárban. A soproni zongorista a dzsesszzene rejtelmeibe kalauzolja el a résztvevőket, de három formációjával idén is több jelentős fellépésre készül itthon és külföldön egyaránt.

– Szerencsére a 2022-es évem is eseménydúsan telt, nincs okom panaszra. Februárban még Liliennel töltöttük meg a Budapest Jazz Clubot, ahova már szinte hazajárunk – kezdte Kónyai Tibor. – Ezután nagyon impozáns helyen, a Pesti Vigadóban a Real Estate Awards díjátadó eseményen léptünk fel. Szerencsére a fővárosban is felfedeztek minket.

Tény, a soproni zongoraművészt évről évre egyre több helyre hívják Magyarországon és külföldön is, három formációval is koncertezik. Annak különösen örült, hogy a soproni közönségnek is játszhatott.

– Igazán felemelő érzés volt, hogy négy év után újra Sopronban, a leghűségesebb és legkedvesebb városomban léphettem fel a Jazz és Bor programsorozat keretében – folytatta Kónyai Tibor. – A Kórus Spontánusz és Kocsis Zoltán karnagy vezetésével egy izgalmas zenei kalandozásban vehettünk részt. A KeszthelyFest ugyancsak emlékezetes marad, ahol Damu Renátával és Vázsonyi János szaxofonművésszel adtunk remek hangulatú koncertet.

Kónyai Tibor hálás a sorsnak, hogy ennyit zenélhet, és ilyen helyeken fordulhat meg. Az adventi időszak sem telt tétlenül, hiszen folytatódtak a koncertek, de már az idei esztendőre gondol. Nincs nagyon megállás számára, és különösen boldog, hogy Váczi Eszterrel újra együtt dolgozik.

– Eszterhez régi munkakapcsolat fűz, jól megértjük egymást a zenében – tette hozzá a zongorista. – Az elmúlt évben pont a születésnapomon adtunk koncertet, és már most készülünk egy különleges programra. Egy dzsesszkurzust tartunk közösen, amelyet Zsubrits Katalin, az Opera Stúdió Sopron igazgatója szervez Sopronban február 25–26-án. Ez egy nagyon érdekes képzés lesz, amelynek célja a stílusjegyek, az improvizáció és az egyéni hang megtalálása a dzsesszéneklésben.

Tibor idén is szeretne eljutni minél több helyre. Néhány hónap múlva Németországba, Stuttgartba készül, de a zalakarosi Karos Korzóban a Jazz és a klasszikusok randevúja című projektet is bemutatják. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...