Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Dalszöveg nagykövete
– Jó érzés, hogy a neves zsűri és a zeneszoveg.hu is kiemelkedőnek találta a művemet – nyilatkozta Mester Ferenc (MES).

MES: „Felemelő viszontlátni a szövegeimből idézetet”

A Dalszöveg nagykövete

| Kóczán Bálint | Sztárok

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Mester Ferencet (MES) is díjazták hazánk egyik legnagyobb dalszövegíró-versenyén, így ő is bekerült a Dalszöveg nagykövetei közé. A soproni fiatalemberrel beszélgettünk.

– Honnan indult a pályád, és miért neveztél a versenyre?

– Eredetileg komlói vagyok, nyolc éve élek Sopronban. Rengeteg dalszövegem megtalálható a zeneszoveg.hu oldalon, és számos klipem is megjelent. Talán ezért is, de szembejött velem ez a pályázati lehetőség, és úgy gondoltam, a Mantra című dalom megérdemelné, hogy széles körben megismerjék.

– Milyen kritériumok és kategóriák voltak a versenyben?

– Annyi volt csupán a feltétel, hogy teljes mértékben saját szöveggel kell nevezni. Ennek megfeleltem, hiszen egy teljesen önálló számmal jelentkeztem, és több száz pályázat közül kerültem be a legjobbak közé. A zeneszoveg.hu célja az volt, hogy felhívja a figyelmet: a zeneszöveg értéket képvisel. Az eszmei érték mellett fontos, hogy a digitális platformokon megjelenő zeneszövegek után jogdíjnak kell megilletnie a szerzőt. A szervezők ezt szeretnék érvényre juttatni.

– Miről szól a Mantra?

– Ami a számot illeti, ez lényegesen komplexebb, mint a pólón szereplő részlet. A legjobb dalszövegekből ugyanis idézetek találhatók meg a DRK pólókon. Tulajdonképpen arról szól, hogy az embernek vissza kellene találnia a gyökereihez, a természethez. Megmutatja, milyenek vagyunk, ahogy azt is, milyenek lehetnénk. Meg kell hallgatni, át kell élni!

– A zenei pályán mióta mozogsz?

– Tizennyolc éves korom óta vagyok a zene szerelmese. Mindig is hobbiként tekintettem rá, de nagyon sok dal született ez idő alatt. Egyébként egy autóipari cégnél dolgozom, mellette foglalkozom a zenével.

– Mit jelent számodra ez az elismerés?

– Ez egy pozitív visszacsatolás arra vonatkozóan, hogy van értelme annak, amit csinálok. Jó érzés, hogy a neves zsűri és a zeneszoveg.hu is kiemelkedőnek találta a művemet. És viszontlátni egy DRK pólón a soraimat, az igazán felemelő érzés.

– Mik a további terveid?

– Bármennyire furán is hangzik, de sohasem voltak konkrét terveim a zenével. Ez annyira spontán jön… Valamikor egy év alatt négy dal születik, valamikor egy héten öt. Ez benne a szép: senki se zaklat határidőkkel, nem munka, hanem örömzene. 

Mester Ferenc és a zene

MES régóta mozog a zenei berkekben, számos népszerű videoklippel jelentkezett eddig. Az előadó a hip-hop műfajban tud tökéletesen kiteljesedni, mert annyira szövegcentrikus ez a műfaj, hogy ebbe fér bele a legtöbb mondanivaló. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...