Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

5. Arcade Fire album

| Munkatársunktól | Sztárok

Nemrég jelentette meg új albumát a kanadai indie-rock formáció, az Arcade Fire: az Everything Now névre keresztelt anyagot nem kevesebb, mint négy klip vezette fel.

Az Arcade Fire ötödik albuma látott napvilágot a közelmúltban, négy évvel a Reflektor után. A lemez producere maga a zenekar volt, de besegített a Daft Punk soraiból ismert Thomas Bangalter, a Pulp basszusgitárosa, Steve Mackey, a Portishead tagja, Geoff Barrow, illetve Markus Dravs is. A felvételeket pedig New Orléans-ban, Montrealban és Párizsban rögzítették. A rajongók folyamatosan kaphattak újabb és újabb ízelítőt az albumból, hiszen a címadóhoz forgatott videó mellett klip készült a Creature Comfort, a Signs of Life és az Electric Blue felvételekhez is. 

Az együttes június eleje óta az európai fesztiválokat járja, a kör végeztével a tengerentúlon fognak turnézni a srácok, az év végén pedig Dél-Amerikát járják be. 2018 tavaszán Nagy-Britanniában lép fel az Arcade Fire. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...