Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
15 éves a Hungarica
A Hungarica zenekar tagjai alig várják a november 26-i jubileumi koncertet.

Mentes Norbert önéletrajzi könyve hamarosan megjelenik

15 éves a Hungarica

| Kóczán Bálint | Sztárok

Gőzerővel készül Mentes Norbert a 15 éves Hungarica budapesti koncertjére, amely november 26-án lesz a Barba Negrában. A soproni dalszerző–gitáros nemrég, 40 év után távozott a Moby Dick-ből.

– Elsőként beszéljünk a budapesti Hungarica buliról! Hogy készültök erre a jubileumi estre?

– Kicsit félve... Még mindig tartunk attól, hogy a pandémia miatti szigorítások nem teszik lehetővé a koncert megtartását, de ettől függetlenül alig várjuk az eseményt. Sajnos a jelenlegi állás szerint is kevesebben járnak koncertekre. Elméletileg a terv „Daltól dalig határtalanul, a Hungarica zenekar 15 éves jubileumi koncertműsorának bemutatása”.

– Mi jellemzi majd a repertoárt, hogyan válogattátok össze a dalokat?

– A produkció kiemelten fontos eleme az együttes pandémia alatt született felvételeinek élő bemutatása, de persze a közönségsikerek sem maradhatnak el. A Kalapács József, Papp Szabi, Szendrey Zsolt, Barbaró Attila és Szekeres András vendégszereplésével rögzített, a Petőfi Irodalmi Múzeum „Köszönjük, Magyarország!” pályázatának támogatásával létrejött Add vissza, ami jár című nótánkat is előadjuk. Ehhez egyébként az együttes a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyén forgatott videoklipet. Ezen kívül Nagy Feró 75. születésnapi lemezére autentikus Kárpát-medencei népzenei alapokra készített ­Beatrice-átirat, a Corvin köz is felcsendül.

– A Kalapács is az est sztárzenekara. Milyen a kapcsolat Kalapács Józseffel?

– Józsival több évtizedes barátság köt össze. Több közös produkciónk, közös dalok, videoklipek születtek, és remélem, a jövőben is így lesz.

– Hogy tekintetek a jövőbe?

– Mivel napjainkban kissé kiüresedett a zenészek számára a „rock ’n’ roll”, egyre nehezebb fenntartani a profi működést. Ettől függetlenül jövőre egy különleges, új Hungarica-albummal készülünk.

– Kiszálltál a Moby Dickből. Mi volt az oka?

– November második felében jelenik meg az önéletrajzi könyvem, ami sok mindenre választ ad. 

Önéletrajzi könyv: Nyáron érkezett a hír, hogy 40 év után elhagyja a Moby Dicket Mentes Norbert. Bár a zenész nem kívánt erről részletesebb nyilatkozni, de valószínűleg a november közepén megjelenő „Na, mi van? 40 év Moby Dick” című önéletrajzi könyvéből ennek hátteréről is olvashatnak majd a rajongók. „Egy pálya, egy élet, egy lezáratlan sors, sikerek, kudarcok, felállások, újbóli nekirugaszkodások – Mentes Norbert története, amit régóta, már nagyon régóta áthat a ROCK.” A könyvet itt lehet rendelni.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...