Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
XII. Cross Futás

XII. Cross Futás

| Sport

Mintegy kétszáz futó és körülbelül 40 túrázó vett részt az idei crossfutáson Sopronban.

 Múlt vasárnap délelőtt a Hotel Sziesztánál gyülekeztek a futók. A gyerekek 400, 800, 1100 és 1600 méteres pályán indulhattak, a felnőttek pedig 5,3 és 10,7 kilométeres távok közül választhattak.

– Erdei terepfutásról van szó, ezért is hívjuk crossfutásnak – kezdte Csuka Zsolt főszervező, a Soproni Rendészeti Sportegyesült elnöke. – Vízfolyások, árkok, gyökerek, sziklák nehezítik a versenyzők dolgát, de épp ez a szép az egészben. Tizenkét éve szervezzük meg a versenyt, a kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy már az egészen kicsi, óvodás korosztállyal is megszerettessük a futást, megismertessük velük a mozgás örömét. A kétszáz indulónk közül 90 volt gyerek, ez nagy öröm számunkra.

A XII. Cross Futást közösen rendezte a Soproni Rendészeti Sportegyesület, a Soproni Atlétikai Club, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és a városi sportfelügyelet. A sporteseményen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is.

A futás mellett túrázás is szerepelt a programban. – Évek óta hagyomány, hogy az Autitok Alapítvánnyal közösen túrát is szervezünk a crossfutás napjára – folytatta Csuka Zsolt. – Egy kényelmes, öt kilométeres túráról van szó, amelyet elsősorban az autizmussal élők teljesítettek.

A XII. Cross Futás felnőtt mezőnyében az 5,3 kilométeres távon Tóka Zsófia és Vámosi Gergő végzett az élen, a 10,7 kilométeres versenyben pedig a hölgyeknél Koronika Judit, a férfiaknál Szabó Dávid lett a győztes.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.