Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Weninger Virág: bizonyítani kell
Weninger Virág idén meghatározó játékos lehet a Sopron Basket együttesében Fotó: Gazsovics Krisztián

Weninger Virág: bizonyítani kell

| Munkatársunktól | Sport

Az idei szezon egyik meghatározó, fiatal játékosa lehet a Sopron Basket együttesében Weninger Virág.

A soproni születésű kosárlabdázó végigjárta a ranglétrát: a Darazsaknál töltötte utánpótláséveit, majd a nagycsapathoz igazolt. Az elmúlt két évben magasabb célokért harcba szálló együttesben inkább kiegészítő embernek számított, az új koncepció szerint azonban idén jóval nagyobb szerepet kaphat a 22 éves kosaras. 

– Roberto Iniguez edzősködése alatt kevesebb lehetőséget kaptam meccseken, ugyanakkor rengeteget tanultam ebben az időszakban – mondta Weninger Virág. – Napi szinten igazi nagyágyúk ellen edzettem, ez pedig nagyban segítette a fejlődésemet. Nagyon bízom abban, hogy azt a tudást, amit az elmúlt két évben megszereztem, kamatoztatni tudom a következő szezonban.

A kiváló dobótechnikával rendelkező játékos azt mondja: a tavalyihoz képest alapvetően változott meg a soproni csapat kerete, hiszen 4–5 rutinos játékos mellett sok a tehetséges fiatal.

– Idén is kiváló szakember irányításával dolgozhatunk, nem ismertem korábbról Gáspár Dávidot, de nagyon jók az első tapasztalataim – tette hozzá a kosárlabdázó. – Szoknom kell azt a helyzetet, hogy már nem 8–10, hanem 28–30 percet játszom egy-egy mérkőzésen. Most rajtunk, fiatalokon a sor, bizonyítanunk kell, hatalmas elszántság dolgozik bennünk. Biztos vagyok abban, hogy az idei koncepció is működni fog, a rutinosabb játékosok segítségével egyre komolyabb feladatokat kapunk mi is, ezzel együtt jönnek majd az eredmények.

Kapcsolódó cikkek