Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízilabda: egri győzelem
Két hétvége, két vízilabda kupadöntő Sopronban – a férfiaknál a Ferencváros, a hölgyeknél meglepetésre az Eger játékosai ünnepelhettek. Fotó: Németh Péter

A döntőben az Eger kapusa, Kiss Alexandra bravúrt bravúrra halmozott

Vízilabda: egri győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Újabb hétvége – újabb csúcsvízilabda Sopronban. A férfiak után a hölgyek kupadöntőjét is városunkban, a Lőver uszodában rendezték meg.

Négy csapat: az Eger, a Szentes, az UVSE és a Dunaújváros vett részt a hétvégi női vízilabda Magyar Kupa négyesdöntőjén. A „vízilabdaláz” nem hagyott alább, nyolcszáz néző volt kíváncsi a két elődöntőre. Mindkét találkozó óriási küzdelmet, kiegyenlített játékot hozott. Az Eger–Szentes találkozón ötméteresekkel jutott a döntőbe a Heves megyei együttes, a másik ágon pedig egyetlen találat döntött az UVSE–Dunaújváros derbin. A két végeredmény: Eger–Szentes: 6–6; ötméteresek után 4–3. UVSE–Dunaújváros: 7–8.

A vasárnap esti vízilabda-finálét aztán ismét közvetítette az M4 Sport csatorna, így ország-világ láthatta, hogy egy ilyen komoly, rangos sporteseményt is profi meg tudnak rendezni a soproni Lőver uszodában. Az idén átadott létesítményben a kupadöntőre csaknem ezer szurkoló gyűlt össze, akik lelkesen biztatták a csapatokat.

A finálé esélyese a Dunaújváros együttese volt, amely címvédőként érkezett a négyesdöntőre. Az „egri nők” azonban másként gondolkoztak az esélyekről: a csapat kapusa, Kiss Alexandra bravúrt bravúrra halmozott, 3–0-ra is vezetett az Eger, majd fordított ugyan a Dunaújváros, de a hihetetlen izgalmas végjátékot ismét az egriek bírták jobban. Így megszerezték a Magyar Kupa elsőséget, a végeredmény: Eger–Dunaújváros: 7–6.

A győzteseknek járó aranyérmeket és a díszes kupát ez alkalommal is városunk polgármestere, dr. Farkas Ciprián, valamint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át. Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...