Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízilabda: dupla terhelés
A soproni vízipólósok az országos bajnokságban kemény meccseket játszanak Fotók: Pfandler Zoltán

Vízilabda: dupla terhelés

| Munkatársunktól | Sport

Idén először két csapattal képviseli városunkat az országos bajnokságban a Soproni Vízilabda Sport Egyesület.

 Matyuga-Kovács Rita, az SVSE vezetőedzője elmondta: komoly előrelépés, hogy a gyermekeket és a serdülőket is tudták indítani az országos megmérettetésen. A nyolccsapatos bajnokságban a fővárosi együttesek mellett Nagykanizsától Nyíregyházáig kapnak ellenfeleket, a fiatalok komoly tétmeccseken szerezhetnek rutint.

– A gyerek csapat tagjai 2004-es születésűek, a serdülők pedig a 2002–2003-as korosztályt képviselik – tette hozzá a vezetőedző. – Mivel az idősebbeknél kevesebb a játékos, gyakran előfordul, hogy a gyerekek a saját meccsük mellett a serdülő együttesnél is szerepet kapnak. Mindkét csapat jól kezdte a bajnokságot, az első négy játéknapon a gyerek korosztály minden meccsét megnyerte, a serdülők pedig háromszor győztek és csak egyszer kaptak ki. Igaz, hogy most jönnek majd a keményebb ellenfelek, de szeretnénk minél előrébb végezni mindkét korosztályos csapattal.

A soproni fiatalok ráadásul kettős terhelést kapnak, az országos bajnokság mellett szerepelnek a Dunántúli Vízilabda Liga küzdelmeiben is.

Kapcsolódó cikkek