Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vissza a győzelmek útjára
– A szándék, az eltökéltség mindenkiben megvan, keményen dolgozunk azért, hogy ismét jó sorozatot produkáljunk – nyilatkozta lapunknak Sitku Márton (labdával). Fotó: Németh Péter

Sitku Márton: „Igyekszem kihasználni a nekem jutó játékperceket”

Vissza a győzelmek útjára

| Rázó László | Sport

Rengeteg rutint szerzett, és mára teljesen felvette a felnőtt NB I. A ritmusát Sitku Márton. A Sopron KC 22 éves, 203 centis magasbedobója elsősorban a védekezésben szeretne fejlődni.

– Tavaly stabil kezdő voltál, idén kicsit kevesebb játéklehetőséghez jutsz, hogy éled meg ezt a helyzetet?

– A kezdőcsapat összeállítása a szakmai stáb feladata, én pedig maximálisan tiszteletben tartom a döntésüket. Kosárlabdázó vagyok, természetesen szeretnék minél több időt a pályán tölteni a mérkőzéseken. Számomra is új volt ez a helyzet, hogy kicsit kevesebb játéklehetőséget kapok, de úgy vagyok vele, hogy ha négy perc, akkor négy perc, ha hat perc, akkor hat perc, amennyi időt kapok, annyi alatt kell a leghatékonyabban játszanom. Ezzel lehetek most a csapat segítségére, elsősorban ez a cél lebeg a szemem előtt.

– Második évedet kezdted Sopronban, komoly feladatokat kaptál már az első szezonban is. Miben fejlődött a játékod, és miben kell még előrelépned?

– Úgy érzem, mostanra maximálisan fel tudtam venni a legmagasabb osztály ritmusát. Rutinosabb lettem, jobb döntéseket tudok hozni egy-egy játékhelyzetben. A támadójátékom sokat fejlődött, ugyanakkor úgy érzem, a védekezésemen van még mit csiszolni, hatékonyabb szeretnék lenni ebben a játékelemben is.


– A Sopron KC-nak volt egy kiváló időszaka, dobogós helyért küzdött, aztán jött egy hullámvölgy, ez minek tulajdonítható?

– Nem szeretem a kifogásokat keresni, de valóban jó szériában voltunk, amikor sérülés miatt két légiós is kiesett a csapatból. Sajnos ezután nem jöttek az eredmények, komolyabb hullámvölgybe kerültünk, és amikor már mindenki rendelkezésre állt, akkor sem voltunk jó dobóformában. Edzéseken ugyanakkor kitartóan dolgozik az együttes, és úgy gondolom, hogy csapatként kell visszatalálnunk a győzelmekhez vezető útra. A szándék, az eltökéltség mindenkiben megvan, keményen dolgozunk azért, hogy ismét jó sorozatot produkáljunk, bízom benne, hogy így is lesz.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokságban és a Magyar Kupában?

– Az eddigi eredményeink alapján bejutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, és a sorsolásunkra sem lehet panasz: elsőként az Oroszlány ellen játszunk, ráadásul hazai pályán. Nagyon szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, ott pedig már bármi lehetséges… A bajnokságban továbbra is ugyanaz a célunk mint eddig: stabilan ott akarunk lenni a rájátszást érő helyek valamelyikén a bajnoki alapszakasz végén.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek