Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Világbajnoki triatlonos álmok
Poór Brigitta idén megvédte Eb-címét, jövőre pedig a világbajnokságon is szeretne minél előkelőbb helyen végezni

Világbajnoki triatlonos álmok

| Munkatársunktól | Sport

Rendkívül sikeres szezont zárt idén a soproni Poór Brigitta.

 tereptriatlon-versenyző hét Xterra világkupafutamot nyert és megvédte Európa-bajnoki címét is. A fiatal hölgy azonban nem elégszik meg ennyivel, jövőre az áprilisi világbajnokságon szeretne kiemelkedően szerepelni. 

Összességében pozitívan értékeli a 2018-as versenyszezont Poór Brigitta. Sikerekből bőven kijutott neki, hiszen az első helyezések mellett két versenyen is másodikként ért célba.

– Nehéz lenne csupán egy nagy sikert kiemelni az idei versenyek közül. Számomra a legemlékezetesebb momentumok egyike, mikor negyedszerre sikerült elsőként célba érnem Máltán, fantasztikus volt megnyerni az egyik legnagyobb Xterra futamot, a franciaországi versenyt, illetve örök emlék, amikor megvédtem az Eb-címemet Németországban – mondta el Poór Brigitta. – Sajnos nehézségekből is kijutott bőven ebben az évben, de talán így van rendjén az egyensúly érdekében.

Csupán az idei világbajnoki szereplés miatt van hiányérzete, elmondása szerint az a megmérettetés nem a terveinek megfelelően sikerült.

– Jövőre természetesen újra nekifutok, nem adtam fel a világbajnoki álmaimat – tette hozzá a sportoló. – Nagyon készülök az április végi tereptriatlon-világbajnokságra, ezen a versenyen szeretnék igazán komoly helyezést elérni. Emellett továbbra is az európai Xterra futamokon fogok rajthoz állni, minél több világkupa-elsőséget szeretnék begyűjteni, és persze jövőre is megvédeném az Európa-bajnoki címemet.

Kapcsolódó cikkek