Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vidékbajnok tornászok
Serdülő vidékbajnokok (b-j): Soós Vivien, Sugár Krisztina, Godawszky Stella, Maráczi Hanga, Dénes Réka

STC: Sérüléshullám után jöttek a kiemelkedő sikerek

Vidékbajnok tornászok

| Rázó László | Sport

Bajnoki címek és további kiváló eredmények – sikeres tavaszi szezont zártak a Soproni Torna Club serdülő és ifi tornászai.

Serdülő korosztályban vidékbajnoki címet szerzett a Dénes Réka, Godawszky Stella, Maráczi Hanga, Soós Vivien, Sugár Krisztina összeállítású csapat, az STC „B” csapata pedig a 7. helyen végzett.


A serdülőknél az egyéni összetett bajnokságban és a szerenkénti döntőkben is komoly soproni sikerek születtek: Dénes Réka egyéni összetett bajnok lett, gerendán szintén első helyen végzett, korláton ezüstérmes, ugrásban pedig harmadik. Godawszky Stella ugráson lett vidékbajnok, gerendán pedig bronzérmet szerzett.


A Soproni Torna Club ifi korcsoportban induló, Anderson Lucia, Farkas Kitti, Nagy Diána, Török Borbála, Szabó Karolina összetételű csapata bronzéremmel térhetett haza a versenyről. Az ifi korosztály egyéni összetett bajnokságban Nagy Diána második, Anderson Lucia pedig a harmadik helyen végzett. Ugrásban Nagy Diána vidékbajnoki címet, korláton második helyezést szerzett, talajon pedig Anderson Lucia ért el ezüstérmes helyezést.


– Az elmúlt év sérüléshulláma miatt sok nehézséggel kellett megküzdenünk, de a lányok kitartóak voltak  – mondta az eredményes szereplés kapcsán Kőhidiné Fleck Szilvia, a Soproni Torna Klub szakosztályvezetője. – Megérdemelték a sikereket. Igazán tiszteletre méltó, ahogy ezek a lányok dolgoznak nap mint nap. Egy érem mögött mindig sokkal több munka, könny és öröm van, mint amit hisznek az emberek, ha látják, hogy milyen könnyedén és kecsesen mozognak a tornászok. Nagyon felemelő pillanat, amikor a győztesek nyakába akasztják az érmeket. Akkor minden fájdalom elmúlik. Mert fontos a csapat, hiszen ők öten együtt sírnak-nevetnek edzéseken, és azokon kívül is jó barátnők. Együtt szurkolnak és együtt örülnek a másik sikerének. Igyekszünk átmenteni a jó formánkat az őszi fordulókra is.

Kapcsolódó cikkek