Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vezéráldozattal győzött a Sopron
A nagyarányú győzelem ellenére Gáspár Dávid nem volt elégedett a hazai játékosokkal Fotó: Németh Péter

Vezéráldozattal győzött a Sopron

| Munkatársunktól | Sport

Magabiztosan győzte le a Sopron Basket a Vasas Akadémia együttesét, ugyanakkor a siker vezéráldozattal járt: Jelena Brooks-ra ujjtörés miatt egy darabig nem számíthat a szakvezetés.

Határ Bernadett megtartotta válogatottbeli jó formáját, kosara után büntetőből is betalált, ez jelentette a meccs első pontjait. A különbség folyamatosan nőtt a két csapat között, Crvendakic, Czukor és Fegyverneky kosaraival már a második negyedben húszpontos előnyt harcolt ki a hazai csapat. Nagyszünetben pedig már harminc pont volt a differencia úgy, hogy a második negyedben mindössze 5 pontot tudott dobni a vendég együttes (51–21). 

Fordulás után kicsit feljött a Vasas, de hamar visszaállt a harminc pont körüli különbség, a csapat gyors és látványos akciókkal szórakoztatta a közönséget, a vastaps pedig nem maradt el. A végeredmény: Sopron Basket – Vasas Akadémia: 95–60.

– A Vasas együttesének csak gratulálni tudok, sok olyan helyzetet teremtettek, amit mi nem tudtunk kezelni – nyilatkozta a találkozót követően Gáspár Dávid vezetőedző. – Nem voltak eléggé motiváltak a játékosaim, kicsit gond volt a fejekkel a mai meccsen, vissza kell találnunk a saját játékunkhoz.

A Sopron Basket csütörtökön 18 órától a lengyel Gdynia csapatát fogadja, majd vasárnap szintén este 6-tól a PEAC Pécs otthonába látogat.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...