Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vetési Imre emléktorna

| Munkatársunktól | Sport

Az egykori legendás kosárlabdaedző, Vetési Imre tiszteletére rendeztek emléktornát a múlt héten városunkban.

A házigazda Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia mellett Körmendről, Szombathelyről és Győrből érkeztek csapatok. 5 korosztályból (U12–U18) összesen 18 együttes vett részt a háromnapos emléktornán, amelyet a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, a Vasvilla tornatermében és a Novomatic-arénában rendeztek meg.

A megnyitó ünnepségen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola elnöke, Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja, valamint Pojbics Szabolcs, az SKC ügyvezetője.

Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója elmondta: elsősorban a felkészülésről szóltak a mérkőzések. Azt mérték fel, hogy hol tartanak jelenleg a korosztályos csapatok.

Az emléktorna megnyitóján átadták a tavalyi szezon elismeréseit is. A Vetési Imre-díjat Nyerges Bulcsú érdemelte ki, a Molnár Csaba-díjat Csátaljay Barna kapta meg, míg a Mogyorósi Szilárd-díjat Schöll Richárd vehette át.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...