Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Versenyképes kosárcsapat
Kostas Flevarakis (k) idén is egységes, harcos csapatot formál Sopronban Fotó: Németh Péter

Versenyképes kosárcsapat

| Munkatársunktól | Sport

Második szezonját kezdi a Sopron KC élén Kostas Flevarakis. A görög szakvezető idén is olyan csapatot ígér, amelyben a játékosok a végsőkig harcolnak a győzelemért.

– Milyen érzésekkel tért vissza Sopronba? 

– Örömmel tölt el, hogy újra itt lehetek. A közös munka jól működött tavaly, de természetesen egyetlen klubnak sem lesz könnyű dolga a vírus miatt kialakult helyzetben. Az gondolom, a közös munkát ugyanúgy kell folytatni, ahogy a múltban elkezdtük, kellő elszántsággal. A fő céljaink természetesen egy egészséges, versenyképes csapat kialakítása, amely minden mérkőzésen a végletekig harcol, és megpróbálja kihozni magából a maximumot.

– Mire lehet képes a játékoskeret?

– A játékoskerettel elégedett vagyok, sok tehetséges fiatal van a csapatban, akiknek nagy szükségük van a folyamatos fejlődésre egyéni és csapatszinten is. Természetesen a legfontosabb az új játékosok mielőbbi beépítése együttesünkbe. Izgatottan vártam a munkát az új kerettel, tőlük is szeretném látni a korábban megismert, harcos mentalitást a pályán.

– Milyen célokkal vág neki az SKC a bajnokságnak?

– Nem könnyű pontos célokat megfogalmazni. Hallani lehet a környező országokból, hogy a felkészülési időszak során hamar leállásra kényszerítette a csapatokat a vírus. Fura szezon lesz, az biztos, de remélem, hamar visszatérünk a korábban megszokott, normális kerékvágásba. Remek csapatszellemet szeretnénk kialakítani, olyan karakterek kellenek ehhez, akik hazai pályán és idegenben is nyerő emberek. Koncentráltnak kell maradni, hogy megfelelően tudjuk kezelni a győzelmeket, de a vereségeket még jobban, és tanuljunk belőlük. Főleg a nehezen emészthető vereségek a kritikusak, akkor kell majd erősnek maradni. Minden új napon és mérkőzésen ebben a felfogásban fogunk pályára lépni. De a legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon, és persze legyen egy jó szezonunk szurkolóinkkal, támogatóinkkal, hiszen rájuk nagy szüksége van a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.