Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Versenyek a jégen
A szervezők szerint a játékos feladatok végrehajtása közben sokat fejlődik a gyerekek korcsolyatudása Fotó: Németh Péter

Versenyek a jégen

| Munkatársunktól | Sport

Idén is nagy sikerrel zajlott a Sulik a jégen elnevezésű sportprogram. A műjégpályán négy általános iskola hét csapattal képviseltette magát.

A városi sportfelügyelet, valamint a Soproni Jégkorong Sportegyesület közös szervezésében zajló versenyen először ügyességi sorversenyeket rendeztek. Ebben szerepelt lécátugrás, guggolás, hátrafelé korcsolyázás, vagy szlalom – mindezt természetesen időre, tehát minél gyorsabban kellett végrehajtani a résztvevőknek. Ezután a jégkorong sport „kistestvére”, a ringet következett: háromfős csapatok játszottak egymás ellen a nehéz korongot helyettesítő könnyű gumigyűrűvel, a csapatok percenként sort cseréltek.


– Sok gyerek jár hozzánk korcsolyázni, az iskolák szervezetten jönnek délelőttönként – mondta el Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke. – Mi azonban azt szerettük volna, hogy a korcsolyázásban legyen kihívás. A gyerekek nehezített feladatokat kaptak, amelyek végrehajtása közben mindenki megmutathatta, hogy ügyesebb a másiknál. Meggyőződésünk, hogy ezáltal fejlődnek a legjobban a fiatalok. Ezért hívtuk életre a Sulik a jégen programot, amelyben kikötés volt, hogy fiúk–lányok vegyesen legyenek a csapatokban.


Az idei programot a Szent Orsolya-iskola „A” csapata nyerte, megelőzve a Gárdonyi és a soproni német nemzetiségi iskola egységét.

Kapcsolódó cikkek