Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Veretlenül az alapszakaszban
A Sopron Basket legyőzte a ZTE csapatát is, szerda este már a rájátszást kezdik Fegyvernekyék Fotó: Németh Péter

Április 12–14-ig ismét Sopronban rendezik meg az Euroliga négyesdöntőjét

Veretlenül az alapszakaszban

| Rázó László | Sport

Az már korábban eldőlt, hogy idén megnyeri a bajnoki alapszakaszt a Sopron Basket, a hétvégi győzelemmel pedig veretlenül zárta a bajnokság első szakaszát a csapat.

A ZTE elleni találkozó első félidejében kiválóan kosárlabdáztak a vendégek, az első negyed után négy ponttal vezettek, de nagyszünetben is csak egyetlen pont volt a soproniak előnye. Innentől kezdve azonban nem volt kétséges, melyik a jobb csapat: az Iniguez tanítványok védekezése nagyon feljavult. Ennek köszönhetően a második félidőben mindössze 14 pontot tudott szerezni a Zalaegerszeg. A végére kialakult a Sopronban már-már szokásos, nagyarányú különbség, a végeredmény: Sopron Basket – ZTE-NKK: 81–54.

– A pécsi meccshez hasonlóan lassan kezdtünk, a második félidőben aztán már nehezen tudta tartani a tempónkat az amúgy kiválóan játszó vendégcsapat – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. –Nem szabad elfelejteni, hogy a védekezésen kell lennie a hangsúlynak, ez fontos lecke a Final Fourra is. Gratulálok a csapatomnak, nagy eredmény, hogy veretlenül zártuk az alapszakaszt.

A Sopron Basket szerda este 6 órakor a Cegléd elleni mérkőzéssel kezdi meg a bajnoki rájátszást.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.

Vereség a DEAC-tól

Vereség a DEAC-tól

2019. 10. 16. | Munkatársunktól

Vereséggel folytatta szereplését a férfi NB I. A csoportos bajnokságban a Sopron KC. Sabáli Balázs együttese az utolsó negyedben maradt alul a Debrecen elleni mérkőzésen.