Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Veretlen U18-asok
A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U18-as együttese veretlenül vezeti a tabellát a bajnokság félidejében. Fotó: Németh Péter

Veretlen U18-asok

| Munkatársunktól | Sport

Kiválóan szerepel a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U18-as együttese az idei szezonban: mérkőzést sem veszített a kiemelt bajnokságban, és mindkétszer legyőzte a nagy rivális Pécs együttesét.

Jelenleg 10 győzelemmel vezeti az U18-as tabellát a Sportiskola csapata. – Valóban, kiváló félszezont produkáltak a srácok, bízom a hasonló folytatásban – mondta Horváth József, az akadémia szakmai igazgatója. – Emeli a sikeres időszak jelentőségét, hogy az U18-as csapat adja az SKC U20-as együttesének a magját, persze fontos, hogy azokon a meccseken a profi csapat fiataljai, Csendes Péter, Csátaljay Péter és Schöll Ricsi is pályára léphet. Az U20-asok harcban vannak a döntőbe jutásért, U18-asaink felé pedig (egy ilyen szezonkezdet után) már elvárásként fogalmazódik meg, hogy a fináléban érmes helyen végezzenek.


A kiváló szereplésre a válogatott szakemberei is felfigyeltek, négy játékos kapott meghívót az összetartásra: Flasár Botond, Keller Bendegúz, Bősze Gergő és Tóth Dániel. Ez nem jelenti automatikusan, hogy be is kerülnek a nemzeti együttes U18-as keretébe, ugyanakkor komoly elismerése a kosarasok eredményeinek. A négy fiatal közül a 2005-ös születésű Flasár Botond már azt is elmondhatja magáról, hogy sikeresen bemutatkozott a SMAFC felnőtt együttesében.


– A nyolcasdöntő lebonyolítása változik: már nem két négyes csoportba osztják a csapatokat, hanem a bejutási rangsor alapján playoff rendszerben játsszunk: az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, és így tovább. Tehát minden meccsen muszáj győzni, ha el akarunk jutni a fináléba. Magam is kíváncsian várom, hogy a másik csoportból bejutó együttesek mennyire lesznek erősek – tette hozzá a szakmai igazgató.

A sportvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a Sportiskola U18-as „B” csapata is kiválóan szerepel a regionális bajnokságban. Lényegében ez az együttes alkotja a SMAFC U20-as együttesét is, ebben a bajnokságban is sok szép győzelmet szereztek már a fiatalok.

Kapcsolódó cikkek