Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség, majd győzelem
A bajnokságban magabiztosan győzte le a Sopron Basket a rivális DVTK csapatát Fotó: Németh Péter

Vereség, majd győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában a végső győzelemre is esélyes Dinamo Kurszk otthonában sima vereséget szenvedett a Sopron Basket. Gáspár Dávid tanítványai a bajnokságban javítottak és hazai pályán győzték le magabiztosan a Diósgyőr együttesét.

A Kurszk csapatának nem csupán a játékoskerete áll világsztárokból, edzőjük is komoly sikereket ért el, például Sopronban, az elmúlt két szezonban… A Roberto Iniguez irányította orosz sztárcsapat nem sok esélyt hagyott a soproniaknak. Határ jó játéka ellenére folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között, a vége pedig méretes „zakó” lett. A végeredmény: Dinamo Kurszk – Sopron Basket: 78–47. 

A vasárnapi bajnokin aztán hasonló volt a forgatókönyv, csak éppen fordított előjellel: a hazai mezőnyben erős játékoskerettel rendelkező DVTK-nak nem adott esélyt a házigazda soproni csapat. January, Crvendakic, Krajisnik, Határ, Fegyverneky és Dubei is tíz pont fölé jutott a találkozó végére, a kisebb hullámvölgy után pedig jól jött egy önbizalom-növelő, magabiztos győzelem. A végeredmény: Sopron Basket – Aluinvent DVTK Miskolc: 89–52.

– Az Euroliga meccsen a sérülésekkel bajlódó csapatom megtette, amit megtehetett, ez most ennyire volt elég – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – A DVTK ellen nagyon készültünk fizikailag és mentálisan is, örülök, hogy ilyen szép eredmény született, komoly ellenfelet tudtunk legyőzni. Futottunk, ütköztünk, úgy érzem, mindenki megtalálta a helyét a csapatban. Előre tekintünk és készülünk a következő feladatokra.

A Sopron Basket csütörtökön az olasz Schio csapatát fogadja 18 órától, majd szombaton este 6-tól a PINKK-Pécsi 242 otthonában lép pályára.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek