Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség itthon és idegenben
Jelena Brooks hiányát az Euroliga és a bajnoki meccsen is megérezte a Sopron Basket Fotó: Németh Péter

A Sopron Basket december 4-én a Dinamo Kurszk otthonában lép parkettre

Vereség itthon és idegenben

| Rázó László | Sport

Az Euroligában kiélezett meccsen minimális különbségű vereséget szenvedett a ­Sopron Basket, amely némi meglepetésre a ­PEAC-Pécs otthonában elvesztette bajnoki veretlenségét.

Jelena Brooks múlt heti sérülése után várható volt, hogy a csapatnak hiányozni fog egyik kulcsembere. A lengyel Arka Gdynia elleni találkozón fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a meccs nagy részében inkább a vendégek vezettek, és a soproniak futottak az eredmény után. A végjátékban nyolc ponttal is vezettek a lengyelek, innen még sikerült visszakapaszkodni, az utolsó dobásoknál azonban a vendégeket segítette a szerencse, így két ponttal győzni tudtak. A végeredmény: Sopron Basket – Arka Gdynia: 59–61. 

Vasárnap a PEAC-Pécs otthonában léptek pályára a Gáspár tanítványok. Az első félidőben még January és Crvendakic vezetésével kézben tartották a mecset a soproniak. Aztán a harmadik negyedben több pontot dobott a Pécs, mint az első két etapban összesen, ez a harminckét pont pedig el is döntötte a találkozót, amelyen a lepattanócsatát is nagy fölénnyel nyerték a hazaiak. Crvendakic hiába szerzett 31 pontot és 5 hárompontost, ez a kiváló teljesítmény sem volt elég, a csapat így elveszítette a bajnoki veretlenségét. A végeredmény: PEAC Pécs – Sopron Basket: 83–77.

– Az Euroliga-meccsen keményen védekeztünk, de más szerkezetben voltunk kénytelenek játszani, mint amire készültünk – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Sajnos a dobásaink nem voltak elég pontosak. A bajnokin a Pécs jól használta ki csapatunk jelenlegi állapotát, ötvennégy pontot kaptunk a szünet után, ez azt jelzi, hogy letértünk a helyes útról.

A Sopron Basket december 4-én 17 órától a Dinamo Kurszk otthonában lép parkettre, majd 8-án, vasárnap 18 órától a DVTK csapatát fogadják a soproni hölgyek.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.