Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség és hazai   győzelem
Az Euroligában kikapott a Sopron Basket, a bajnokságban viszont biztosan győzte le a PINKK-Pécsi 424 csapatát Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: kiemelt fontosságú lesz a Fenerbahce elleni mérkőzés

Vereség és hazai győzelem

| Rázó László | Sport

A görög Olympiakosz otthonában elszenvedett vereséggel folytatta szereplését az Euroligában a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese a bajnokságban aztán javított és biztosan győzte le a PINKK-Pécsi 424 csapatát.

Kiválóan szerepelt eddig az Euroliga-csoportjában a Sopron Basket, a csapat a második helyért folytatott versenyt a vetélytársakkal. A sereghajtó Olimpiakosz otthonába komoly győzelmi reményekkel utaztak el a soproni hölgyek múlt héten. Sajnos a papírforma ezúttal nem igazolódott be. A fáradtan mozgó soproni csapat sorsa a harmadik negyedben dőlt el, akkor tíz pont fölé kúszott a görögök előnye, ezt pedig a meccs lezárásáig megtartották. A végeredmény: Olimpiakosz – Sopron Basket, 63–52. A Sopron Basket a vereségével lépéshátrányba került a Fenerbahce-val szemben a második helyért vívott különcsatában.

A hétvégén aztán már esélyeshez méltó módon az összes negyedet megnyerte, így magabiztosan győzött a soproni csapat a PINKK-Pécsi 424 elleni találkozón. A soproni közönség a fiataloknak is tapsolhatott, hiszen Weninger Virág 10, Varga Kamilla pedig 9 pontig jutott a mérkőzésen. A végeredmény: Sopron Basket – PINKK-Pécsi 424, 75–51.

– Továbbra is komoly gondjaink vannak, többek sérüléssel bajlódnak – mondta el Roberto Iniguez vezetőedző. – Próbálunk hétről hétre ugyanazon a színvonalon kosárlabdázni, de látható, hogy ez így nem lehetséges, az Olimpiakosz ráadásul fantasztikusan játszott ellenünk. A bajnokit megnyertük, de látszik, hogy nem tudunk minőségi edzésmunkát végezni. Erőltetett menet vár ránk a folytatásban, aki azt gondolja, hogy a Magyar Kupa nyolcasdöntője után a nemzetközi porondon is tudunk teljesíteni, nem ért a játékhoz. Ez a menetrend megöli a játékosainkat.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.