Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség a DEAC-tól
Fotó: deacbasket.hu

Vereség a DEAC-tól

| Munkatársunktól | Sport

Vereséggel folytatta szereplését a férfi NB I. A csoportos bajnokságban a Sopron KC. Sabáli Balázs együttese az utolsó negyedben maradt alul a Debrecen elleni mérkőzésen.

A soproni vezetőedző eltiltása miatt nem ülhetett a kispadra, helyette Bors Miklós másodedző meccselt a DEAC ellen. Az SKC-ban mindkét magas ember, Jones és Carter is a kezdőcsapatba került, Pitts viszont csak a kispadról szállt be. Mindkét középjátékos szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, a meccset Jones 14, Carter pedig 17 ponttal zárta. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől, nagyszünetben a hazaiak vezettek három egységgel (41–38). 

A fordulás után folytatódott az addigi koreográfia: nagy csata dúlt a pályán, hol egyik, hol pedig a másik együttes vezetett 2–3 egységgel. Az utolsó negyedben aztán teljesen összezuhant az SKC: a debreceni játékosok – elsősorban Tóth Ádám – szinte tetszés szerint találtak a soproni gyűrűbe, miközben a vendégek részéről alig estek kosarak. A húsz pontot is elérte a különbség, amely valamelyest csökkent a végére, de így is nagy pofonba szaladt bele az SKC Debrecenben. A végeredmény: DEAC – SKC: 87–71.

– Két és fél negyeden át játszottunk úgy, ahogy azt elterveztük – mondta a vereség után Bors Miklós másodedző. – Az utolsó negyedben nagyon lassan kosárlabdáztunk, így nem lehettek hatékonyak a támadásaink. A belső játékosok hozták a pontokat, kintről azonban ma nem kaptak támogatást, nagyon gyengén dobtunk.

Az SKC legközelebb szombaton 18 órától lép pályára, következik a kék-fehérek nyugati rangadója, a Sopron–ZTE találkozó.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...