Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vége a fociidénynek
Az SVSE megnyerte a megyei III. osztályú bajnokságot, így magasabb osztályba léphet – korábbi felvételünk a Csapod elleni mérkőzésen készült Fotó: Pluzsik Tamás

Vége a fociidénynek

| Páder Vilmos | Sport

Véget ért a 2018/2019-es szezon a labdarúgásban. Az SC Sopron és az SVSE csapatai kiválóan teljesítettek, a SFAC felnőtt együttese nem tudta ledolgozni az ősz során szerzett tetemes hátrányt.

Az SVSE újjáalakult együttese Mozsolits Jenő vezetésével megnyerte a megyei III. osztályú bajnokságot, így jogot szerzett magasabb osztályba lépéshez. A GYSEV támogatása, valamint Jabronka Béla és Mozsolits Jenő áldozatos munkája ismét beérett. Az SVSE játékosai pihenőre mentek, majd kezdődik a felkészülés a másodosztályra.  

A legnagyobb létszámú SC Sopron labdarúgói jól zárták a szezont, több bajnoki osztályban is a dobogón végeztek. Az újonc felnőtt együttes elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a megyei első osztályban. Ágoston Zsolt edző fiai a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A bajnoki szünet alatt kell a szakvezetésnek megtalálnia azt az ütőképes játékosállományt, amellyel a kitűzött új célt, a bajnokság megnyerését eléri. A keretben az első változás, hogy az U19-es fiatalok volt edzője, Takács Gábor veszi át a felnőtt csapat irányítását a következő évadban. A korábbi trénert, Ágoston Zsoltot az utánpótlás irányítására kérték fel, de megállapodás nem született.

Női vonalon is sokat lépett előre a klub. Az NB II-es felnőtt gárda ezüstérmes lett, az U14-es, U16-os és U19-es korosztály előretörése is elismerésre méltó. Az U17-es fiúegyüttes megnyerte az NB III-as bajnokságot, de előbbre lépni csak egy sikeres osztályzó után tud. Az öregfiúk megyei bajnokságában az SC Sopron „ászai” a második helyet szerezték meg. Ez önmagában dicséretes, de figyelembe véve, hogy a keretben kilenc egykor NB I-ben játszó labdarúgó van, a másik fele NB II-t megjárt játékos, már nem is fénylik olyan szépen az ezüstérem. A bajnokság gólkirálya Tikosi Gyula lett hatvan találattal.

A megyei I. osztályú bajnokság végére összerázódó SFAC legénysége már nem tudta ledolgozni az ősz folyamán szerzett tetemes hátrányát. Az Anger réti csapat felnőtt kerete ugyan kiesett az I. osztályból, de „csoda” folytán még minden megtörténhet (ha a megye II-ből feljutók nem vállalják a magasabb osztályban szereplést, akkor van remény az I. osztály folytatására). Örömhír az egyesület háza tájáról, hogy két utánpótlás-korcsoportban is kiválóan szerepeltek a SFAC fiataljai. 

Kapcsolódó cikkek