Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vb-középdöntőben
A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 30–28-ra győztek Izland ellen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában. Fotó: MTI – Kovács Tamás

A kézilabda-válogatott célja a legjobb hét közé jutás

Vb-középdöntőben

| Sport

A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A világbajnokság csoportkörében először a Koreai Köztársaság ellen nyert a csapat 35–27-re, majd 30–28-ra legyőzte Izlandot.

A mieink lapzártánk után, hétfőn este fejezték be a csoportkört Portugália ellen, de ennek a mérkőzésnek az eredményétől függetlenül továbbjutottak a középdöntőbe.

– Elképesztő, ahogyan nyertünk – nyilatkozta az Izland elleni összecsapás után Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány. Hozzátette, számára nagyon fontos, hogy játékosai a meccs végéig küzdöttek és csinálták a dolgukat, akkor is, amikor hátrányban voltak. – A srácok hittek magukban és a csapatban, mert olyanok vagyunk, mint egy család – szögezte le.

A magyar kézilabda-válogatott célja a legjobb hét közé jutás.

Kapcsolódó cikkek

Legyőzték a világ legjobbját

Legyőzték a világ legjobbját

2023. 03. 08. | Papp Győző

„A világ talán legjobb női kézilabda-válogatottjával mérkőzik a világ egyik legjobb női kézilabda-válogatottja” – így harangozta be a média a soproni...