Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városi derbi döntetlennel
Bár a két edző másként értékelte a mérkőzést, abban mindketten egyetértettek, hogy a 2–2-es eredmény reális. Fotó: Németh Péter

„Az ilyen találkozók jól szolgálják az amatőr foci népszerűsítését”

Városi derbi döntetlennel

| Munkatársunktól | Sport

Szép számú közönség volt kíváncsi a két legjobb soproni labdarúgócsapat presztízsmérkőzésére az Anger réti sporttelepen – a megyei első osztályban a SFAC fogadta a Caola SC Sopront. Az eredmény 2–2-es döntetlen lett.

A derbi emlékezetes csatát hozott négy góllal, jó és gyengébb egyéni teljesítményekkel, parázs összecsapásokkal és egy kiállítással.

– Sportszerű, nagy iramú, helyenként élvezetes találkozót láthattunk – vélekedett ­Bősze Gyula, az MLSZ mérkőzésellenőre, korábbi játékvezető. – A 90 perc jelentős részében a SFAC dominált: gyorsabban, szervezettebben és gördülékenyebben játszott. A hazai csapat a második játékrészben emberhátrányba került egy jogos kiállítás miatt, de ez nem vetette vissza, sőt újból megszerezte a vezetést. Mindenki arra számított, hogy a végére a vendégek felülkerekednek, de ez csak részben sikerült. A meccs utolsó perceiben kétszer is nagyot védett a hazai kapus. Az egykori válogatott játékos, Illés Béla fia (Bence) aztán egy remekül eltalált kapáslövéssel végül kiegyenlített. Azt gondolom, hogy reális az eredmény. A játékvezetői hármas fel tudott nőni a feladathoz, és remek teljesítményt nyújtott. Az ilyen és ehhez hasonló találkozók jól szolgálják az amatőr foci népszerűsítését.

A SFAC-nál örültek is az egy pontnak, meg nem is. – Igazi rangadó volt sok olyan összetevővel, amitől izgalmas játék a labdarúgás – értékelt Katona Sándor, a hazaiak edzője. – A meccs jelentős részében mi domináltunk, szerintem, ha nincs Gere kiállítása, akkor meg is tudjuk nyerni. A kiállításról nem tudok véleményt alkotni, mert számomra takarásban történt. Sokak szerint az egyből piros erős ítélet volt. Összességében a döntetlent reálisnak gondolom. Sajnálom, hogy a derbi után elmaradt a szokásos kézfogás...

Bücs Zsolt nem volt elégedett azzal, amit tapasztalt. – A SFAC nagyon durván játszott, három futballistánk súlyos sérülést szenvedett, akadt, amelyikük szándékos belépő nyomán – mondta az SC Sopron mestere. – Lipcsei Petihez hasonlóan úgy gondolom – bár most történt egy kiállítás –, nem kapunk elegendő védelmet a játékvezetőktől. Jellemző, hogy miután a szomszéd kispadról beszóltak nekünk, Takács még nekem mutatta fel a sárga lapot. A találkozó elején jobban játszott a SFAC, ám miután emberelőnybe kerültünk, több helyzetet dolgoztunk ki, és végül megérdemelten egyenlítettünk. Ezek tükrében az eredmény reális.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek