Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Varázslatos benzingőz
A gokart kedvelt sport a fiatalok és a felnőttek körében egyaránt Fotó: Soproni Téma-archívum

Varázslatos benzingőz

| Páder Vilmos | Sport

A fiatalok nagy örömére a tavalyi év elején megalakult a Soproni Gokart Sportegyesület. A technikai sportok iránt érdeklődők hosszú szünet után ismét hódolhatnak szenvedélyüknek.

A hűség városában nagy hagyományai vannak a motorsportnak. Az új egyesület elnöke, Bősze Péter semmit nem bízott a véletlenre.  

A Ravazd utca 67. szám alatt lévő Racing Arénában rendezkedett be, ami ezer méter hosszú, így az ország leghosszabb versenypályája. A korszerű létesítményt bérli az egyesület, a pálya márciustól október végéig üzemel. A szakmai vezetést a többszörös bajnok Bálint Ádámra bízták.

– Sopronban korábban rendkívül népszerű volt a sportág – mondta lapunknak Bősze Péter. – Mindig nagy tisztelője voltam a technikai sportnak, s az egyesület megalakulásával régi vágyam teljesült. Az elmúlt év tapasztalatai rendkívül pozitívak, a visszajelzések biztatóak. A polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportjának támogatásával sikeresen szerveztük meg az általános iskolák felső tagozatosai számára a városi gokartbajnokságot. A diáksportrendezvény nagy sikert aratott a fiatalok és a szakemberek körében egyaránt. Szeretnénk tovább népszerűsíteni és fejleszteni a sportágat. Várjuk a nyolcévesnél idősebb fiatalokat, hogy tagjaink sorába lépjenek.

Az edzéseket szakavatott, versenyzésben jártas edzőkkel és teljes műszaki háttérrel biztosítjuk. Sportszakmai célunk egyértelmű: minél több fiatallal megszerettetni a gokartsportot, és három éven belül kinevelni olyan ifjú versenyzőket, akik a magyar bajnokságban a dobogóra állhatnak.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...