Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Változik a szakmai stáb
Supka Attila négy év után távozik a soproni kispadról. Fotó: Soproni téma–Archívum

SVSE: Dorogon szenvedett újabb vereséget a csapat

Változik a szakmai stáb

| Rázó László | Sport

Négy év után távozik az SVSE-től Supka Attila. A klubot üzemeltető gazdasági társaság múlt héten jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szakmai igazgató és az edző, Szántó Csaba június 30-án lejáró szerződését.

Supka Attila 2013 nyarán került az SVSE együtteséhez. Az első szezonban 10., a 2014/15-ös baj­­nok­­ságban pedig az előkelő 5. he­­lyet szerezte meg a soproni együttes. 2015 nyarán a GYSEV helyett új szponzor, a Swietelsky érkezett az együtteshez, a játékosállományt pedig jelentősen megfiatalították. A ta­­valyi „csikócsapattal” végül si­­került elérni a kitűzött célt, a bennmaradást: a Vasút a 12. helyen végzett.

Az idei szezonban aztán több olyan játékos is visszatért, aki meghatározó labdarúgója volt a két évvel ezelőtti, 5. helyezett csapatnak. Az SVSE-nek azonban nem igazán ment, hiába kapott ki kevésszer a csapat, a 16 döntetlen miatt sokáig a kiesés elől kellett menekülnie. A szurkolók leginkább a Ma­­gyar Kupa-kiesést emésztették meg nehezen. Bár az SVSE történelmi sikert ért el, hiszen a legjobb 8 közé jutott, végül az NB III-as Budafok ellen, az idegenbeli 2–1-es győzelem után sem tudta kiharcolni a továbbjutást: hazai pályán 2–0-ra kikapott, így a Budafok játszotta az elődöntőt a Fradival.

– Természetesen szeretnénk megköszönni a szakmai stáb, Supka Attila és Szántó Csaba munkáját – mondta Skala János, az SVSE elnöke. – A két évvel eze­­lőtti 5. hely a bajnokságban vagy az idei negyeddöntő a Magyar Kupában mind-mind szép eredmény. Legkomolyabb sikernek azonban azt tartom, hogy tavaly rengeteg, szinte ifista, 18–19 éves játékossal sikerült megtartani a másodosztályú tagságunkat. Az idei évben ennél jóval sikeresebb szereplésre számítottunk a csapat szur­­­­kolóival együtt. Összességében úgy éreztük, hogy eljött a váltás ideje, ezért nem hosszabbítottuk meg a szakmai stáb szerződését.

Az elnök hozzátette: egyelőre nincs döntés arról, hogy ki vezeti a következő szezontól a szakmai munkát Sopronban. A klub vezetése előrehaladott tárgyalásokat folytat, de nemcsak a szakmai munkáról, hanem egy új főtámogató érkezéséről is.

Vereség Dorogon

Az SVSE NB II-es labdarúgó­csapata az elmúlt fordulóban idegenben 2–0-ás vereséget szenvedett a Dorog együttesétől. A vereség a 15. helyre taszította vissza a vasutas fiúkat. A soproniak többször játszottak mezőnyfölényben, de összességében a hazai csapat megérdemelten győzött.

Kapcsolódó cikkek