Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Válogatott SMAFC-atléták
Köcsky Tamara, Moser Boglárka és Dolmány Emma is válogatottként versenyzett az idei szezonban. Fotó: Németh Péter

Mind a három lány megközelítette az egyéni csúcsát

Válogatott SMAFC-atléták

| Munkatársunktól | Sport

Három korosztályban is válogatottként szerepeltek az idei szezonban a SMAFC atlétái. Dolmány Emma, Moser Boglárka és Köcsky Tamara is érmet nyert korosztályos csapatával.

Az országos bajnokságok, valamint az egész éves szereplés alapján az atlétikai szövetség kijelöli azokat a sportolókat, akik részt vehetnek a válogatott viadalokon. Ezek a megmérettetések már nemzetközi mezőnnyel zajlanak: a soproni atlétáknak cseh, szlovén, szlovák és lengyel ellenfelekkel is meg kellett küzdeniük.

– Az országos bajnokságon mutatott kiemelkedő szereplésnek köszönhetően három sportolónk képviselhette a nemzeti színeket a válogatott viadalokon – ez óriási eredmény számunkra – mondta Némethné Csordós Rita, a SMAFC Atlétika Szakosztályának edzője. – Köcsky Tamara az U23-as korosztályban, Moser Boglárka pedig az U18-asok között jeleskedett, mindketten 1500 méteres síkfutásban versenyezhettek a nemzetközi mezőnyben. Dolmány Emma U16-osként 1500 méteres akadályfutásban viselhette a címeres mezt. Nagyon szépen teljesítettek a lányok, pedig a legjobb formájukat az országos bajnokságra időzítettük, ennek ellenére az ob után két–három héttel rendezett válogatott viadalokon is mindhárman egyéni csúcsuk közelében futottak.


A tréner hozzátette: a szakmai stáb büszke a lányokra, hiszen minden versenyszámban csak ketten kaptak meghívót a keretbe. A válogatott viadalokon nem egyénileg, hanem csapatokban versenyeznek a sportolók, nemzeti együttesek között hirdetnek pontversenyt. Az U18-asok megmérettetését Székesfehérváron, az U23-asokét Győrben, míg az U16-os korosztály viadalát Csehországban rendezték meg. A pontverseny alapján Dolmány Emma 2. helyet szerzett a nemzeti csapattal, Moser Boglárka és Köcsky Tamara pedig bronzéremmel gazdagodott a válogatott versenyzőjeként.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...