Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ütős karatesikerek
A magyar csapat a csehországi Shotokan Karate International Federation Világbajnokságon

Ütős karatesikerek

| Munkatársunktól | Sport

Jól teljesítettek a Kamikaze versenyzői a csehországi Eb-n, a Shotokan Tigrisek SE sportolói pedig a csehországi vb-n szerepeltek.

Prágában rendezték meg a 2019-es korosztályos Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságot a 16, 18 és 20 éven aluliak számára. A Kamikaze Kyokushin Karate-Kai Sopron öt versenyzővel képviseltette magát. A 16 éven aluliaknál Makk Sára a tavalyi győzelem után idén is kiharcolta a döntőbe jutást, végül az ezüstérmet szerezte meg. A bírók értékelték hatalmas küzdeni akarását, és a legharcosabb női versenyzőnek járó különdíjat ítélték oda neki. 

A 18 éven aluliaknál Gaál Gellért nehézsúlyban indult, de egy fejrúgással veszített, így kiesett. A 20 éven aluliaknál Kránitz Mátyás nagyszerű formában mutatta be formagyakorlatait, az utolsó rúgásnál megsérült, de így is ezüstérem került a nyakába. Neuherz Szonja női nehézsúlyban szoros küzdelemben maradt alul, míg ugyanebben a súlycsoportban Görög Bettina bronzérmet nyert.

– Az éremtáblázatban a magyar csapat második lett, ami nagy siker a sportág számára – mondta Polacsek Zoltán ötdanos mester, csapatvezető.

Július közepén a csehországi Hradec Kralovéban rendezték a Shotokan Karate International Federation Világbajnokságát 50 ország részvételével. A Shotokan Tigrisek SE 3 sportolóval képviselte magát a SKIF magyar válogatottjában. Gáncs Dávid a kata kategóriában későbbi döntős ellenfelétől 4–1-re kikapott. Gáncs Adrienn egészen a 8-as döntőig jutott, ahol a 7. helyett szerezte meg. A master kategóriában az egyesület vezetője, Gáncs Krisztián egyéni katában nem jutott be a legjobb 32 közé. A master kata csapatversenyben a Lovász György (Szarvas), Uray Iván (Debrecen) és Gáncs Krisztián (Sopron) összeállítású magyar egység a 9. helyen zárt. A magyar sportolók összességében szépen szerepeltek: 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel tértek haza.

A Shotokan Tigrisek SE novemberben nemzetközi edzőtábort és versenyt szervez Sopronban a visegrádi országok és Ausztria részvételével.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...