Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Úszó versenybírói tanfolyam indul
Az épülő soproni Csik Ferenc-uszodában nagy, nemzetközi versenyeket is rendezhetnek, ezekre már most versenybírókat képeznek Látványterv

Úszó versenybírói tanfolyam indul

| Munkatársunktól | Sport

Rövidesen az úszósportban tevékenykedő versenybírók dolgozhatnak Sopronban. A Magyar Úszó Szövetség és a Széchy Tamás Sportiskola úszószakosztálya a sportfelügyeleti csoport támogatásával úszó versenybírói tanfolyamot hirdet.

– Az új lövéreki uszoda elkészülte után 50 és 25 méteres úszóversenyek megrendezésére is alkalmas lesz. Sőt, nemzetközi „A” kategóriás viadalokat is tarthatnak városunkban – mondta Hauer Péter, a Széchy Tamás Sportiskola szakmai igazgatója. – Ezekhez a versenyekhez azonban megfelelő képzettségű versenybírók is szükségesek. Úgy számolunk, hogy huszonöt ilyen szakemberre lesz szükségünk a következő években. 

Hauer Péter hozzátette: a járványhelyzet miatt a tanfolyam előadásait online formában tartják meg. Az elméleti vizsga november 6-án lesz, egy nappal később pedig már a gyakorlati vizsga keretében bizonyíthatnak a versenybírójelöltek – egy Szombathelyen rendezett úszóversenyen. A tanfolyam díja 10 ezer forint, amelyet a Magyar Úszó Szövetségnek kell megfizetni. Jelentkezni a sztsisopron@gmail.com e-mail-címen lehet, a határidő szeptember 30-a.

– A jelentkezőknek meg kell adniuk a nevüket, a születési évüket és az e-mail-címüket – tette hozzá Hauer Péter. – Mi vállaltuk, hogy a képzésben résztvevő legeredményesebb hallgatóknak a Széchy Tamás Sportiskola Sopron úszószakosztálya megtéríti a tanfolyam díját.

Várhatóan két tanfolyamot fognak indítani, hogy biztosan meglegyen a huszonöt fős versenybírói létszám.

Kapcsolódó cikkek