Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Uniqa: 2. hely az alapszakaszban

Sterbenz László vezetőedző: „Ezt szeretném látni a folytatásban”

Uniqa: 2. hely az alapszakaszban

| Rázó László | Sport

A PEAC–Pécs elleni győzelemmel zárta alapszakaszbeli szereplését az Uniqa Sopron. Sterbenz László tanítványai így a Szekszárd mögött a második helyen végeztek és a ZTE-vel játszanak a rájátszás első körében.

A második hely megvédése volt a célja az Uniqa Sopron együttesének a bajnoki alapszakasz záró mérkőzésén. Fegyvernekyék ennek szellemében nagy lendülettel kezdték a találkozót, de a pécsiek is jó formát mutattak, így az első két negyedben fej-fej melletti állás és nagy küzdelem volt a pályán. Az első negyedet a hazaiak, a másodikat a vendégek nyerték, így szünetben mindössze egy pont volt a különbség (36–35).

A folytatásban is hatalmasat vívtak a felek, de egyre inkább az Uniqa dominált. Fegyverneky, Turner és Krnjic pontjaival egyre megnyugtatóbb különbségre tett szert a hazai csapat, és végül magabiztos győzelemmel zárták az alapszakaszt. A végeredmény: Uniqa Sopron – PEAC–Pécs, 69–54. Az Uniqa Sopron így megőrizte második helyét, ami azt jelenti, hogy a ZTE NKK csapatával játszanak a soproni hölgyek a rájátszás első fordulójában.

– A harmadik negyedtől már okosan kosárlabdáztunk, ez ve­­zetett a győzelemhez, és ezt a já­­tékot szeretném látni a folytatásban is – mondta Sterbenz László vezetőedző.

Az Uniqára hétvégén a Ma­­gyar Kupa döntője vár. Az első találkozót pénteken 13 órától játsszák a Zalaegerszeg ellen.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...