Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újra pályán a futballisták

| Páder Vilmos | Sport

Eldördült a „rajtpisztoly” a magyar labdarúgás alacsonyabb osztályaiban. Városunk csapatai (egy kivétellel) győzelemmel vették a tavaszi első akadályt.

Az SC Sopron Lébényben harcos játékkal és egy gyors, Galambos bombagóllal lepte meg a hazaiakat. A folytatásban is a vendég, soproni csapat játszott fölényben. Galambos remek napot fogott ki, pazar játékával és mesterhármasával eldöntötte a találkozó sorsát. Lébény – SC Sopron: 1–3. Ágoston Zsolt a mérkőzés végén elégett volt játékosaival, dicsérte fiait. A folytatás nehezebb lesz, a jó erőkből álló Öttevény otthonába látogat a Káposztás utcai legénység.  

A másik megyei I. osztályú csapat, a SFAC hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Győr–Bácsa együttesétől.

Az NB II. női bajnokság tavaszi rajtján az SC Sopron megyei rangadón, hazai pályán fölényes, 4–1 arányú győzelmet aratott a mosonmagyaróvári MTE ellen. Horváth Gábor szakvezető tanítványai továbbra is a tabella második helyén állnak, szorosan a Mol Vidi mögött.

A megyei III. osztályú bajnokságban az SVSE 4–1 arányban legyőzte az élmezőnyhöz tartozó Ágfalva együttesét.

Az országos kiemelt utánpótlás bajnokságba való feljutásra pályázó SC Sopron U17-es fiataljai is jól vették az első akadályt. Fölényes, 3–0-s győzelmet arattak hazai pályán a Szombathelyi Haladás ellen, így megerősítették első helyüket a tabellán. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.