Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra országos bajnokok  az STC tornászlányai
A bajnok tornászcsapat tagjai (b-j): Soós Vivien, Pölz Tímea, Kerényi Dzsenifer, Sugár Krisztina, Csete Luca

Újra országos bajnokok az STC tornászlányai

| Munkatársunktól | Sport

Megvédte országos bajnoki címét a Soproni Torna Club serdülő „A” csapata. A fiatal hölgyek a tavaszi forduló után első helyről várták az őszi országos bajnokságot.

Kőhidiné Fleck Szilvia, az STC szakosztályvezetője hangsúlyozta: a felkészülés során nem szerettek volna túl nagy terhet tenni a lányok vállára, ezért csak azt kérték tőlük, hogy nyújtsák a tudásuk legjavát, hiszen végig alázatosan és nagy szorgalommal készültek. Igazi csapattá értek a lányok, lelkileg sokat segítették egymást a felkészülés során. 

– Összességében nagyon jól sikerült a felkészülés, ezért a lányok és az edzők is bíztak a jó eredményekben – mondta a szakosztályvezető. – Titkos vágyunk az országos bajnoki cím megvédése volt. A Csete Luca, Kerényi Dzsenifer, Pölz Tímea, Soós Vivien, Sugár Krisztina alkotta együttes végül nagy fölénnyel nyerte a 17 csapat közül az országos bajnoki címet. Kemény lelki és fizikai munka volt ez versenyzőnek, edzőnek és szülőnek egyaránt.

A csapatverseny mellett az egyéni küzdelmekben is sikeresek voltak a soproni tornászok. Sugár Krisztina egyéni összetettben bajnok lett, emellett magabiztos gyakorlatával gerendán is megnyerte a versenyt, ugrásban pedig 2. helyezést ért el. ­Soós Viviennek ezüstös napja volt: egyéni összetettben, korláton és gerendán is a dobogó 2. fokára állhatott. A Gigler Bianka, Hujber Hanna, Schey Dorottya, Varga Regina, Vidó Hanna összetételű, serdülő „B” csapat a tavaszi fordulóhoz képest jóval több pontot gyűjtött és a 10. helyen végzett. Az ifjúsági tornász csapat: Horváth Alexa, Maráczi Hanga, Máté Dorka és Vida Bianka rövid felkészülés és több kisebb sérülés után nagy elszántsággal indult neki a versenynek és végül a pontszerző 6. helyet szerezte meg. Nekik 2020-ban már a dobogó lesz a cél. A szakvezetés nagy örömére Vida Bianka gerendán országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...