Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra itt a válogatott
A magyar válogatott vasárnap este Sopronban játszik Eb-selejtezőt Szlovákia ellen. A csapatkapitányi karszalagot a Sopron Basket játékosa, Dubei Debóra viselheti. Fotó: Griechisch Tamás

Újra itt a válogatott

| Munkatársunktól | Sport

November 9-én városunkban kezdte meg felkészülését a magyar női kosárlabda-válogatott a következő két Eb-selejtező mérkőzésére.

A nemzeti együttes a korábbi soproni sikeredző, Székely Norbert irányításával november 14-én Hollandiában játszik, majd november 17-én Sopronban, a Novomatic-arénában fogadja Szlovákia csapatát. 

– Aki ismer, pontosan tudja, hogy milyen szép emlékek kötnek ehhez a városhoz – mondta hétfői soproni sajtótájékoztatóján Székely Norbert. – Ezúttal is szívesen jöttem Sopronba, nem utolsó sorban azért, mert tudjuk, hogy itt milyen magas színvonalú a mérkőzések rendezése. Csapatunk esetében már túl vagyunk azon, hogy fiatal és tehetséges a társaság, ki kell mondani, hogy esélyesei vagyunk ennek a hármas csoportnak, és ehhez méltóan kell szerepelnünk.

A játékoskeretbe három soproni kosárlabdázó is meghívást kapott: Határ Bernadett és Weninger Virág képviselheti a válogatottban a soproni színeket, Dubei Debóra pedig a csapatkapitányi karszalagot is viselheti.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy hazai közönség előtt csapatkapitányként számít rám a szövetségi kapitány – mondta Dubei Debóra. – Az elmúlt időszakban már bizonyítottuk, hogy jó csapatunk van, ennek megfelelően szeretnénk játszani az Eb-selejtezőkön is, bízom abban, hogy mindkét meccsen győztesként hagyjuk el a játékteret.

November 17-én 20.30-kor kezdődik Sopronban a Magyarország–Szlovákia találkozó.

Ismét U20-as EB: A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) arról tájékoztatta a magyar szövetséget (MKOSZ), hogy 2020. augusztus 8. és 16. között ismét Sopron adhat otthont az U20-as leány korosztály Európa-bajnokságának. Mindezt Szalay Ferenc, a MKOSZ elnöke és dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.