Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Újra feszülnek az íjak
Elkezdődtek az edzések, ismét munkába álltak a soproni íjászok Fotó: Bertha Ágnes

Újra feszülnek az íjak

| Bertha Ágnes | Sport

Az elsők között indultak újra az edzések múlt hét elején a soproni Lővér Íjász Sportegyesületnél. Bár sok országos és nemzetközi verseny kimaradt az íjászok életéből, bizakodnak az eredményes folytatásban.

Újra suhognak a nyílvesszők, feszülnek az íjak a soproni Lővér Íjász Sportegyesület felsőlövéreki (a TAEG Zrt. által biztosított)pályáján – amint engedélyezték a sportrendezvények megtartását, az íjászoknál múlt hét elején megindultak az edzések. – Az edzéseinket szabad téren, az erdő ölelésében tartjuk, komolyan vesszük a gyerekek között a megfelelő távolság megtartását is – mondta Király Gábor edző, az egyesület elnöke. – Akit igazán érdekel az íjászat, és lehetősége is volt, otthon is gyakorolt, nem hátrált meg. Tartottunk egy régiós online edzést is, ahol lehetőség volt arra, hogy egyénileg is foglalkozzunk a gyerekekkel. 

Király Gábortól megtudtuk, egy évben átlagosan 25–30 érmet hoznak a Lővér Íjász Sportegyesület tagjai országos és nemzetközi versenyekről. Az edző bizakodik, hogy idén sem maradnak el az eredmények, bár azoktól a fiataloktól, akik az elmúlt időszakban váltottak kategóriát, nyilván nem vár érmeket. – Jövő nyárra halasztották a 3D-s világbajnokságot, amit idén Magyarország rendezett volna, a Franciaországban rendezendő Európa-bajnokság is 2021-re tolódott, a diákolimpiának pedig május–júniusban már az országos döntőit szokták megtartani, idén erre sem számíthatunk – tette hozzá Király Gábor. – Összesen mintegy 20–22 jelentős verseny maradt el. A Magyar Íjász Szövetség a napokban állásfoglalási kérelmet adott be az Operatív Törzsnek annak érdekében, hogy jogszerűen tudjunk íjászversenyeket szervezni, erre jelenleg várjuk a választ. Az első verseny május végén az Alpok–Adria Kupa lehet, a pályaversenyekről még 5–6 érem megszerzését teljesen reálisnak látom.

Kapcsolódó cikkek

Tokióban a vízipólósok

2021. 01. 27. | Munkatársunktól

A magyar válogatott nyerte a Triesztben rendezett női vízilabda olimpiai selejtezőtornát: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a vasárnapi döntőben 13–11-re győzött a hollandok ellen.

Olimpiára készül a bringás

Olimpiára készül a bringás

2021. 01. 27. | P. Horváth László

A Delta MTB Sopron kerékpáros egyesület színeiben is versenyző Vas Kata Blanka hegyikerékpár szakágban indulna a tokiói olimpián. A fiatal sportoló jó formában van: a hétvégén megnyerte a terepkerékpár világkupát.